Az ukrán maffiáé a lottómilliárd?

2012-05-29
A fortunaweb.hu - mint szak hírportál - szerkesztősége természetesen tudja, hogy hol és mikor küldték játékba azt a hatos szelvényt, amellyel múlt vasárnap közel 1,5 milliárdos nyeremény értek el. Újságírónk Kisvárdán járt.

 

Nos, elmondhatjuk, hogy Fortunát ezúttal nem érheti panasz amiatt, hogy mindig csak a tehetősebb régiók játékosait segítené. A szerencse Istenasszonya ugyanis most az ország köztudottan egyik legszegényebb vidékére, Szabolcsba irányította a hatalmas pénzkötegeket. Pontos információk a szelvényről.

 

Egészen pontosan Kisvárdára, az ukrán határtól mindössze 22 kilométerre fekvő alföldi kisvárosba, amely Nyíregyháza és Záhony között található meg a térképen. A településen a helyiek szerint legalább öt helyen lehet lottót feladni, de a Fortuna által „kiválasztott”, s egy ötemeletes panelház földszintjén berendezett magán lottózónak igen kedvezőek a megközelítési lehetőségei, így a forgalmára sem lehet panasz.

 

Az a kisvárdai lottózó, ahol a nyertes szelvényt feladták

 

„Hát, tényleg igaz a hír?” – fogad a pultoshölgy, amikor betérek a szemközti bárba, s elárulom neki, mi is a pontos jövetelem célja. „Pár napja hallottam először erről, azóta amolyan nyílt titok ez itt a városban” – teszi hozzá. 

 

„Örülünk neki, hogy itt nyerték meg a másfél milliárdot, mert az ilyesmi mindig megnöveli a forgalmat” – mondja Tóthné Zsuzsa, a lottózó terminálkezelője, mert percekig sorolja, hogy már eddig is milyen ráadásnyereményekhez segítette hozzá Fortuna az itt szerencsét próbálókat.

 

„Tavaly ősszel egy egymilliós jokert adtak itt fel, három éve pedig az óránkénti akciós nyeremények között is volt egy több mint egymilliós. Pár hete a totón nyert valaki 1,2 milliót, a héten meg bejött egy úr, hogy ellenőriztesse a hatos szelvényét, s bár ő nem itt játszott, bizony öt szám nála is nyerő volt”  – mondja a lottózós hölgy, majd azzal folytatja, hogy bár jól ismeri a bolt törzsközönségét, de fogalma sincs, ki lehetett az a szerencsés, akinek hamarosan pontosan 1 milliárd 491 millió 506 ezer 710 forintot hoz a konyhájára a 1, 20, 29, 34, 36, 43 számkombináció.

 

Tóthné Zsuzsa terminálkezelő

 

„A szerda a Skandináv lottó miatt mindig zsúfolt nap nálunk, olyankor nagy a pörgés, ráadásul tovább is tartunk nyitva” – magyarázza, amikor azt kezdem firtatni, hogy nem a hétvégén, hanem szerdán küldték játékba a telitalálatos szelvényt.  

 

„Kis város ez, ezért ha helyi ember nyerte meg a pénzt, az szerintem hamar kitudódik itt. Persze, egyáltalán nem biztos, hogy itteni játékos a szerencsés mert sokan jönnek ide játszani Ukrajnából, Szlovákiából, de még Romániából is” – árulja el Lipták László, a lottózóban üldögélő egyik játékos. „Tudja, ennél a lottózónál sokkal jobban lehet parkolni, mint a másik belvárosinál, ezért sűrűn beugranak ide átutazók is, akik csak feladnak pár szelvényt, s már mennek is tovább” – teszi hozzá, majd azzal folytatja, reméli, olyan valakié lesz a másfélmilliárd, akinek tényleg szüksége is van rá.

 

„Aztán két hét múlva megint jöjjön el hozzánk!” – mondja búcsúzóul, utalva arra, ő bizony szentül hisz abban, hogy a hatos után az ötöslottó hatalmas jackpotja is Kisvárdára vándorol majd. 

„Ha úgy lesz, jövök, megígérem.”

Ebben maradunk.

 
Ha lottómilliárdosok történetére kíváncsi, olvassa el az "Áldás vagy átok?" című cikkünket.