Az új edző szerint a változások éve jön a Barcelonánál

2014-05-22
Luis Enrique, az FC Barcelona hétfőn kinevezett vezetőedzője szerint a katalán klub a változások éve előtt áll.

 

A 44 éves szakember a Camp Nou Stadionban tartott szerdai hivatalos bemutatása alkalmával jelentette ki ezt, egyúttal hozzátette, meg akarják tartani a meghatározó játékosokat, de minden poszton szeretnének erősíteni.

 

Luis Enrique - aki az eseményen írta alá két évre szóló szerződését - azt mondta, "új Barcelonát" kezd építeni, amely "jól és látványosan" futballozik majd. Hangsúlyozta, nagyon örül annak, hogy a négyszeres aranylabdás Lionel Messi edzője lehet, s a világ legjobb játékosának nevezte az argentin támadót.

 

A tréner az egy idény után távozó argentin Gerardo Martino helyére érkezett, célja pedig az, hogy a Barcelonát "visszavezesse Európa csúcsára."

 

Luis Enrique 1991 és 1996 között a Real Madridban futballozott, majd 2004-ig a Barcelonában játszott. A válogatottban 62-szer szerepelt.

 

Edzőként a Barcelona második csapatánál mutatkozott be, majd az AS Romát irányította, a hétvégén zárult idényben pedig a Celta Vigo kispadján ült, de már pénteken bejelentette, hogy a szezon végén távozik posztjáról.

 

A Barcelona Gerardo Martinóval a negyeddöntőig jutott a Bajnokok Ligájában, kikapott a spanyol Király Kupa döntőjében és második lett a spanyol bajnokságban.

 

Forrás: MTI

Címkék: labdarúgás,