Az olaszok nem lesznek kiemeltek a vb-sorsolásnál

2013-10-17
A FIFA csütörtökön kiadott világranglistája alapján Belgium és Svájc kiemelt lesz a jövő évi vb sorsolásánál, Olaszország viszont biztosan, Hollandia pedig Uruguay kijutása esetén nem.

 

A decemberi sorsolás kiemelését az októberi lista határozza meg, így a rendező, s 11. Brazília mellett a rangsor első hét helyezettje kapott kiemelést. A világranglistát Spanyolország vezeti, Argentína, Németország, Kolumbia, Belgium, Uruguay és Svájc előtt. Az első hét közül már csak Uruguay szereplése kérdéses, miután a dél-amerikai csapat pótselejtezőre kényszerül Jordánia ellen.

  

A legutóbbi vb-ezüstérmes hollandok és a tavaly Eb-második olaszok holtversenyben állnak a nyolcadik helyen. Uruguay bukása esetén a magyarok selejtező csoportjában első hollandok lennének a kiemeltek.

 

A novemberi európai pótselejtező sorsolására szintén a mostani világranglista alapján emelt ki a FIFA a nyolcból négy csapatot: Portugália, Görögország, Horvátország és Ukrajna lett a "négy erősebb", Franciaország, Izland, Svédország és Románia pedig a négy "gyengébb" együttes.

 

Forrás: MTI

Címkék: labdarúgás,