Az olaszok ellen kezdenek a lányok a vízilabda világligában

2013-11-19
A magyar csapat december 17-én száll medencébe Cataniában.

 

Görögország és Olaszország válogatottjának összecsapásával kedden megkezdődik a küzdelemsorozat a női vízilabda világliga B selejtezőcsoportjában, amelynek tagja a magyar csapat is.

 

A vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség, a FINA hétfői hírlevele szerint a nyitómérkőzést Athénban rendezik. Merész András szövetségi kapitány nyár óta világbajnoki bronzérmes együttese első ízben december 17-én száll medencébe az olaszok ellen Cataniában.

 

A magyar csapat idén nem is játszik többet, második vl-fellépésének időpontja január 21., amikor a görögöknél vendégeskednek. Ami a folytatást illeti: a magyar-olasz csata március 18-án esedékes, a sorozatzáró magyar-görög meccs április 22-én lesz.

 

Az európai A csoportot a világbajnok Spanyolország mellett Oroszország és Nagy-Britannia alkotja. Mindkét csoportból az első kettő jut az úgynevezett Szuperdöntőbe, amelynek Peking lesz a házigazdája június 10. és 15. között. Hozzájuk csatlakoznak a nyolcas fináléban Afrika, Amerika és Ázsia-Óceánia selejtezős legjobbjai.

 

Forrás: MTI

Címkék: vízilabda,