Az esélytelenek nyugalmával lép pályára az orosz Fed Kupa-csapat

2013-10-31
Kevés eséllyel lép pályára az orosz női teniszválogatott a hétvégén az olaszországi Cagliariban sorra kerülő Fed Kupa-döntőben.

 

A házigazdák legerősebb összeállításukban készülnek 2006, 2009 és 2010 után negyedik diadalukra a csapatversenyben, ugyanis keretükben ott van a világ legjobb 13 játékosa közé tartozó Sara Errani és Roberta Vinci mellett Flavia Pennetta és Karin Knapp is.

 

A túloldalon ugyanakkor Samil Tarpiscsev kapitány egyetlen top 100-as teniszezőre sem számíthat Szardínián: a sérült Marija Sarapován kívül Marija Kirilenko, Szvetlana Kuznyecova, Jekatyerina Makarova, Jelena Vesznyina és Anasztaszja Pavljucsenkova is lemondta a szereplést. Utóbbi kettő a héten Szófiában zajló Bajnokok Kupája elnevezésű tornán érdekelt.

 

"Őszintén szólva semmi esélyünk, inkább csak azért utazunk Olaszországba, hogy a fiataljaink tapasztalatot gyűjtsenek" - ismerte el a szakvezető, akinek csapatát Alekszandra Panova (136. a világranglistán), Alisza Klejbanova (183.), Irina Kromacseva (236.) és Margarita Gaszparjan (315.) alkotja.

 

A két válogatott különpárharcában az oroszok 5-1-re vezetnek, s az olaszoknak minden esélyük megvan arra, hogy szombaton és vasárnap csökkentsék a különbséget a cagliari salakon.

 

Forrás: MTI

Címkék: tenisz,