Az elspórolt aprópénz miatt perelte be egy játékos a kaszinót

2022-11-09
A vád szerint dollármilliókkal károsította meg a kaszinó a játékosokat

 

Egy louisianai férfi, aki gyakran megfordult a Bossier Cityben található Horseshoe Casino-ban, beperelte annak üzemeltetőjét, a Caesars Entertainment-et, azt állítva, hogy a szerencsejáték-óriás évekig lefelé kerekítette a nyerőgépek nyugtáit, és közben több millió dollárral károsította meg az ügyfeleket.

A keresetet egy bizonyos Mike Young nyújtotta be az Egyesült Államok Louisiana nyugati körzetének kerületi bíróságára csoportos keresetként, amelyhez más megkárosított ügyfelek is csatlakozhatnak. A panaszban a felperes azt állítja, hogy a fogadók gyakran hagynak önszántukon kívül kreditet a pénznyerő automatákban – mely nem elég ahhoz, hogy újabb pörgetést vegyenek rajta –, mert amikor kifizetést kérnek, a Caesars lefelé kerekíti a vendég által kapott összeget. Például, ha a játékos 100,50 dollárt vesz fel a gépből, a perirat szerint a Caesars 100 dolláros nyugtát ad a vendégnek.

A perirat szerint „a vádlottak az elmúlt években lényegében több százezer, vagy akár millió játékutalvány apróját tartották vissza, lényegében több millió tranzakción keresztül raboltak el ügyfeleiktől néhány centet”.

Nem a Caesars nem az egyetlen szolgáltató, melyet ilyen ügyből kifolyólag pereltek be. A múlt hónapban a Mississippi déli kerületi szövetségi bíróságán benyújtott keresetben az MGM Resorts Internationalt – a Beau Rivage üzemeltetőjét ebben az államban – perelték be hasonló állításokkal, mint amivel Young a Caesars elleni panaszában élt.

A vendégek a koronavírus-járvány kitörése óta észlelték, hogy a kaszinóknak pénzváltási problémái vannak országszerte, amikor az amerikai központ bank, a Federal Reserve (közkeletű becenevén a „Fed”) azt állította, hogy a nyersanyaghiány hátráltatta az aprópénzek – pennyk, centek és nickelek - előállítását. Ennek ellenére a legtöbb játékhelyen bevett gyakorlat az, hogy a kinyomtatott bizonylatokon pontosan feltüntetik a fogadónak járó összeget, amelyet a vendégek készpénz-automatákból vagy a pénztárból tudnak felvenni. Egyes kaszinók, köztük a Las Vegas Strip létesítményei, nem adnak ki pénzérméket a gépekből, hanem lehetőséget adnak a látogatóknak, hogy jótékonysági szervezeteknek adományozzák az aprópénzt. Azok a vendégek, akik inkább mégis az aprópénzre vágynak, a pénztárosoktól kaphatják meg azokat.

 
Címkék: kaszinó,