Az UEFA kizárta Szalai Ádámék ellenfelét

2013-08-14
Az UEFA kizárta a Bajnokok Ligájából és az összes kontinentális kupasorozatból az ukrán Metaliszt Harkivot, a Szalai Ádámot is foglalkoztató német Schalke 04 BL-selejtezős ellenfelét.

 

A klub azért kapta a büntetést, mert a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) a hónap elején helybenhagyta az ukrán szövetség (FFU) korábbi döntését, amelyben 25-25 ezer dollár (5,6 millió forint) megfizetésére kötelezte a Harkivot és a Karpati Lvivot, mivel kiderült, a 2008 áprilisában játszott találkozójuk eredményét manipulálták.

 

A CAS helybenhagyta az FFU másik határozatát is, amely alapján megfosztotta a Harkivot a 2007/2008-as szezonban elért bajnoki harmadik helytől, valamint az egyesület egyik játékosát öt évre, további öt futballistát pedig három esztendőre tiltott el. Mindemellett Jevhen Krasnyikovot, a Metaliszt igazgatóját öt évre eltiltották minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől.

 

Az ukrán csapat jövő szerdán találkozott volna a Schalkéval a BL-selejtező utolsó fordulójában, a csoportkörbe kerülésért kiírt párharc első mérkőzésén, majd augusztus 27-én a visszavágón. A Metaliszt a selejtező harmadik fordulójában a PAOK-ot ejtette ki, így az UEFA-nak most arról kell döntenie, hogy a görög csapat lesz-e Szalaiék ellenfele a BL-ben.

 

A szabályok szerint a PAOK az Európa Liga utolsó selejtezőkörében lenne érdekelt. Az UEFA közleménye szerint erről még szerdán tárgyalnak.

 

A Harkivnak ugyanakkor még van a lehetősége arra, hogy sürgős fellebbezéssel forduljon a CAS-hoz, s kérheti a szervezetet, az elbírálás idejére függessze fel a kiszabott büntetést.

 

Forrás: MTI