Az MTK nyerte a 204. örökrangadót

2014-03-08
Az MTK hazai környezetben 3-2-re nyert a Ferencváros ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójának szombati játéknapján, a 204. örökrangadón.

 

A kék-fehérek ezzel megszakították hét mérkőzés óta tartó nyeretlenségi sorozatukat, összességében pedig ez volt a 75. MTK-siker 83 ferencvárosi győzelem és 46 döntetlen mellett.

 

OTP Bank Liga, 19. forduló:

MTK Budapest-Ferencváros 3-2 (1-1)

Hidegkuti Stadion, 5000 néző, v.: Andó-Szabó

gólszerzők: Pölöskei Zs. (1.), Kanta J. (61.), Torghelle (65.), illetve Somália (17., 75.)

kiállítva: Jenner (55.)

sárga lap: Fejes (11.), Torghelle (56.), Csiki (63.), Vukmir (85.), illetve Jenner (33., 55.), Holman (81.), Leonardo (83.)

 

MTK:

Hegedüs L. - Poór, Kálnoki Kis, Vukmir, Fejes - Vass Á., Pölöskei Zs., Kanta J. (Batik, 89.) - Horváth Zs. (Vass P., a szünetben), Csiki (Eppel, 72.) - Torghelle 

Ferencváros:

Dibusz - Jovanovic, Besic, Mateos, Bönig (Holman, 70.) - Laczkó (U. Diallo, 70.), Gyömbér - Jenner, Leonardo, Somália - Böde (Cukic, 61.)

 

Alighogy kezdetét vette az örökrangadó, máris vezetett az MTK: egy perc sem telt el a találkozóból, amikor Pölöskei elképesztően nagy gólt szerzett távolról. A Ferencváros ennek ellenére magához ragadta a kezdeményezést, a nyolcadik percben Böde még a kapufát találta el, az első negyed óra végén Somália idénybeli első góljával azonban már egyenlített. A folytatásban mindkét gárda megpróbált támadóan fellépni, de a szünetig már nem esett újabb találat.

 

A fordulást követően a magáról megfeledkező Jenner második sárga lapját gyűjtötte be, így emberelőnybe került a hazai alakulat, amely Kanta révén gyorsan gólra váltotta a fórt, néhány perccel később pedig Torghelle talált a hálóba.

 

A zöld-fehérek azonban nem adták fel. Somália második góljával visszajöttek a mérkőzésbe, és a hajrára teljesen beszorították az emberelőnyben futballozó hazaiakat, ám az eredmény nem változott.

 
Forrás: MTI
Címkék: labdarúgás,