Az LMP rászállt Vajnára, átvilágítást követel

2015-05-13
Szél Bernadett szeretné elérni, hogy a kormánybiztost vizsgálják át a nemzetbiztonságiak, az LMP által benyújtott törvényjavaslat szerint pedig ne lehessen kormánybiztos az, aki offshore cégek tulajdonosa.

 

Orbán Viktorhoz fordult Szél Bernadett, az LMP társelnöke: azt kéri, hogy amennyiben igaz, hogy Andy Vajna filmipari kormánybiztos nem esett át nemzetbiztonsági átvilágításon, a miniszterelnök azonnal kezdeményezze azt. A törvény ugyanis egyértelműen rendelkezik: a kormánybiztosokat kötelezően át kell világítani.

 

Szél Bernadett emlékeztet: Vajna mögött offshore cégek és külföldi érdekeltségek hálója áll. A kormánytól hatalmas bevételt hozó kaszinó-koncessziót elnyerő kormánybiztos esetében azt is meg kell vizsgálni, hogy milyen üzlettársakkal, milyen tevékenységet folytat, ez összeegyeztethető-e a nemzetgazdaság jogszerű működésével és jelent-e nemzetbiztonsági kockázatot Vajna személye vagy tevékenysége.

 

Az LMP benyújtott egy „Lex Vajna”-törvényjavaslatot is, amely a kormánybiztosi kinevezést összeférhetetlenné tenné az offshore cégek tulajdonlásával.

 

Mint ismeretes, 2012. októberében éppen nemzetbiztonsági okokra hivatkozva tiltották be a kaszinón kívüli nyerőgépeket.

 

Forrás: hir24, Fortunaweb

Címkék: Andy Vajna, kaszinó,