Az EuroMillions lottó tizedik legnagyobb jackpotja nyerhető most meg!

2018-02-16
Pénteken minden idők 10. legnagyobb EuroMillions jackpotja vár a játékosokra: 151 millió euró, azaz 47 milliárd forint!

 

Az Európa-szerte rendkívül népszerű EuroMillions lottót gigantikus nyereményei tették népszerűvé: a Magyarországon kapható lottók jackpotjainak többszöröséért lehet vele harcba szállni hetente kétszer. (A játék nem tévesztendő össze a ma már magyar lottózókban is kapható kisebbik európai lottóval, az EuroJackpottal!)

 

Az EuroMillions jackpotja a következő sorsoláson már 151 millió euró, azaz 47 milliárd forint, mely után ráadásul a szelvényvásárlás helyén nem kell adózni.

 

Az EuroMillions lottóról

 

A játékot a francia, spanyol és angol lottótársaságok indították 2004. február 13-án, 2004 októberében csatlakoztak az osztrák, belga, ír, luxemburgi, portugál, svájci lottótársaságok is, így jelenleg 9 európai ország nemzeti lottótársasága vesz részt a szelvények értékesítésében.

 

A játék 5+2 rendszerű, tehát először 5 főszámot kell kiválasztani 1 és 50 között, majd még 2 Lucky Star-nak nevezett pluszszámot 1 és 12 között. A jackpothoz mind az 5+2 számot el kell találni, de ha az 50 számból kettőt eltalálunk, már nyertünk. A nyertes számokat kedd és péntek esténként sorsolják magyar idő szerint este 21:30-kor.

 

Az EuroMillions kiinduló jackpotja 17 millió euró, ha egy-egy sorsoláson nincs telitalálatos, akkor 4-10 milliós ugrásokkal halmozódik a 190 millió eurós jackpot plafonig. 

 

Hogyan lehet szelvényt venni?

 

Mivel a magyar lottótársaság nem tagja az EuroMillions szervezői körének, ezért a magyar lottózókban nem lehet szelvényt vásárolni. Hozzánk legközelebb Ausztriában lehet földi lottózóban szelvényt kapni, de az online lottózóknak hála ma már szerencsére nem kell átruccannunk a határon, ha játszani akarunk. Ilyen online lottózó például a theLotter és a Lottosend ahol kis felár ellenében online vehetjük meg szelvényünket; de arra is van lehetőség, hogy a kihúzott számokra szelvény nélkül fogadjunk (Lottoland). 

EuroMillions szelvény vásárlása a theLotter online lottózóban

EuroMillions szelvény vásárlása a Lottosend oldalán

EuroMillions számokra fogadás a Lottoland oldalán

 

 

Mire futná egy ekkora nyereményből?

 

És, hogy mekkora is ez a szinte már-már felfoghatatlan összeg, amely 7-szer nagyobb, mint az eddigi legnagyobb magyar lottónyeremény, és melyet egy nettó 200 ezres átlagfizetéssel úgy 20 ezer évbe tellene megkeresni?

Ebből az összegből lehetne venni úgy 150-200 igen szép családi házat Magyarországon, vagy pár privát szigetet a Karib-tengeren. De kitelne belőle körülbelül 40 darab a világ legdrágább autójából, a konkrétan gyémántporral bevont Koenigsegg CCXR Trevita-ból is (ha készült volna belőle ennyi).