Az Eger is elkezdi a vízilabda BL-ben

2013-11-19
A férfi vízilabda BL-ben bemutatkozik az Eger együttese is, amelynek a nyolc kiemelt egyikeként nem kellett résztvennie a selejtezős szakaszban.

 

A hevesiek magyar bajnok együttese hazai medencében kezd, ám rögtön roppant nehéz ellenfél vár rá: a világ egyik legjobb klubcsapata, a Pro Recco, amelynek magyar légiósa is van a kétszeres olimpiai bajnok Madaras Norbert személyében. Az Egernek is erős a kerete, de csak egészen kiváló játékkal vívhatja ki a győzelmet az olasz elitalakulattal szemben.

 

A főtábla hatosaiban - oda-vissza alapon - mindenki kétszer találkozik minden csoportriválisával a május 3-ig tartó sorozatban, s a három-három legjobb jut be az új kiírású zárószakaszba, a hatos döntőbe. Pontosabban éppen az Egert is felvonultató A csoport helyzete annyiból más, hogy itt a spanyol CNA Barceloneta - mint a május 29. és 31. közötti szuperfinálé házigazdája - eleve garantált továbbjutó, vagyis innen csak két finalista helyért harcol a másik öt együttes.

 

Az Eger hatosában van a végső sikerre szintén megalapozottan pályázó horvát Primorje Rijeka, amelyben az olimpiai aranyérmes Varga fivérek, Dániel és Dénes is játszik, s amely az utolsó selejtezőkörben a BL másik magyar indulóját, a Szolnokot búcsúztatta.

 

A csoport: 

ZF-Eger, CNA Barceloneta (spanyol), Jug Dubrovnik (horvát), Olympiakosz Pireusz (görög), Pro Recco (olasz), Primorje Rijeka (horvát)

B csoport:

Galatasaray (török), Spandau 04 (német), Brescia (olasz), Partizan Beograd (szerb), Crvena Zvezda (szerb), Nagyvárad (román)

 

Az egriek meccsrendje:

november 20.:

ZF-Eger - Pro Recco (olasz) 19 ó

december 4.:

ZF-Eger - CNA Barceloneta

december 18.:

Jug Dubrovnik - ZF-Eger

2014. január 8., szerda:

ZF-Eger - Olympiakosz

január 29.:

Primorje Rijeka - ZF-Eger

február 22.:

ZF-Eger - Primorje Rijeka

március 15.:

Olympiakosz - ZF-Eger

március 26.:

ZF-Eger - Jug Dubrovnik

április 9.:

CNA Barceloneta - ZF-Eger

május 3.:

Pro Recco - ZF-Eger

 

Forrás: MTI

Címkék: vízilabda,