Az EHF később dönt az Atlético pótlásáról

2013-07-16
Az Atlético Madrid múlt heti csődje és megszűnése után az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) még nem döntött arról, hogy miként tölti fel a férfi Bajnokok Ligája főtábláját.

 

A spanyol klub eredetileg a B jelű csoportba kapott besorolást, ám kiesésével módosulhatnak a selejtezős párharcok.

 

Az MKB Veszprém eleve főtáblás, ugyanakkor a Pick Szeged egy négycsapatos, úgynevezett szabadkártyás tornán szerepel augusztus 31-én és szeptember 1-jén. A sorsolás alapján a Tisza-partiak a macedón Metalurg Szkopjéval találkoznak, a francia Montpellier pedig a lengyel Wisla Plockkal, és a kvartett győztese jut fel a főtáblára, a többiek az EHF Kupában folytathatják.

 

Emellett van még egy szabadkártyás párharc a címvédő Hamburg és a Füchse Berlin között augusztus 21-én és 23-án.

 

A szegediek honlapjukon megjegyzik: várható, hogy az ő szabadkártyás tornájuk helyett két egyenes kieséses párharcot rendeznek, és az egyik továbbjutó a B csoportba kerül az Atlético helyére, a másik pedig az eredetileg kisorsolt helyre, a C csoportba.

 

A Pick Szeged jövő hétfőn kezdi a felkészülést a következő idényre, július 24-től pedig szerbiai edzőtábor következik. Augusztus 7-én a német Rhein-Neckar Löwen otthonában lép fel Juan Carlos Pastor vezetőedző alakulata, 10-én a Temesvár, 16-án pedig az Orosháza látogat Szegedre. A boszniai Dobojban augusztus 21-én kezdődő tornára is hivatalos a gárda.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: kézilabda,