Az Apple-felhasználók költik a legtöbbet a mobil kaszinókban (is)

2014-04-07
A különböző mobil app áruházakat elemző Distimo által közzétett jelentés szerint az összes nagy közösségi kaszinó szolgáltató több bevételt ér el az Apple App Store-ban, mint a Google Play-ben.

 

A Williams Interactive és a Buffalo Studios az a két vállalat, mely a leginkább kiegyenlítetten értékesített mindkét felületen: bevételük 57 százaléka származott az iOS appokból, 43 százaléka pedig az Androidra írt megfelelőikből. Az Apple ennél jóval nagyobb bevételi részesedést ért el a Playtika (68%), a BitRhymes (69%), a DoubleDown Interactive (75%) és a Zynga (75%) esetében. A legnagyobb eltérés a Big Fish Games bevételeinél tapasztalható, náluk elsöprő, 84 százalékos az Apple App Store részesedése. 

 

Az Androidos készülékekből jelentősen többet értékesítenek világszerte, mint az iOS-t futtató mobil eszközökből, de a Business Insider most megjelent cikke pont azt magyarázza, hogy ennek ellenére miért fektetnek több időt és energiát az Apple felhasználók számára kifejlesztendő termékekbe. Egyszerűen fogalmazva azért, mert az Apple felhasználók több pénzt költenek az online piacokon, mint Andoirdos társaik. 

 

Egy, a mobil piacra specializálódott piackutató cég,  a Monetate 2013 negyedik negyedéves adatai azt mutatják, hogy az e-kereskedelmi oldalakat látogató tablet felhasználók 87 százaléka Apple iPad-ot használt, és csupán 11 százalékuk volt olyan, akik valamilyen Androidos tabletet tartottak kezükben. Ennél is többet mond az a tény, hogy míg az iPad felhasználók átlagosan 155 dollár értékben rendeltek, az Androidosok csupán 110 dollárért. Ezt erősítik az IBM adatai is: a tavalyi év végi ünnepi időszakban az iOS felhasználók náluk átlagosan 93,94 dollárt, az Androidosok pedig csupán 48,10 dollárt költöttek.