Ausztráliában a sportfogadás a sztár

2012-03-23
A legújabb hírek szerint a sportfogadás a leggyorsabban növekvő szerencsejáték forma Ausztráliában, ráadásul a kaszinó játékok mellett ez az egyetlen olyan szerencsejáték forma, mely növekvő népszerűséget tudhat magáénak.

 

Az IBISWorld üzleti információ elemző iroda által megjelentetett kutatás szerint az egyedülálló, jelentős jövedelemmel rendelkező fiatalok a felelősek a sportfogadási piac robbanásáért. Az IBISWorld adatai azt mutatják, hogy a fogadók összesen 360,5 millió ausztrál dollárt költöttek tavaly sportfogadásra - bár ez eltörpül amellett a 13,8 milliárd mellett, amit a nyerő- és pókergépekbe tömtek.

 

“A sportfogadás egyértelműen az ágazat sztárja, az összes többi szegmens piaci részesedése vagy stagnál, vagy csökken.” mondta Karen Dobie, az IBISWorld Australia igazgatója.  „Az egyetlen másik kivétel a kaszinó, amely az elmúlt három évben 20%-ra növelte piaci részesedését.” Hozzátette, hogy a sportfogadás csak az összes szerencsejáték bevétel 1,6%-át tudhatja magáénak, de évente sokkal magasabb értékkel növekszik, mint a pókergépek, a lóversenyzés és a lottójátékok.

 

„Több mint 70%-unk játszik valamilyen szerencsejátékot legalább egyszer egy évben, főleg az olyan kulturális események során, mint az ANZAC Day, vagy a Melbourne Cup.” mondta Dobie. „Körülbelül 60%-unk vesz legalább egy lottót minden évben, 30%-unk pókerezik egyet, és 7% kísérti meg a szerencséjét sportfogadással.”

Címkék: piaci információ,