Ausztrál lóverseny tippek - szombat

2014-12-19
Tegnap 23 lovat említettünk 8 versenyen, ebből 10 helyezett lett, és 4 versenyen említettük a végső győztes lovat (2 versenyen 2.-ak lettek az adott versenyről írt lovak).
Holnap 143 futamot rendeznek, de mi csak Ascot-tal foglalkozunk.

 

Ascot - 1. futam

Az első futamban olyan lovak indulnak akik még nem nagyon futottak hivatalos versenyen. Egyik esélyes a győztesre London Line, aki eddig 2 tesztfutamon indult, egy első és egy harmadik helye van. Legutóbb december 15-én futott, és nyert is Lark Hill-ben. Daniel Morton tréningezi, aki ascoti, így a legmegfelelőbb helyen tudta edzeni lovát.

Kentucky Lass-nak is ez lesz az első hivatalos versenye, ő eddig csak mindössze 1 tesztfutamon indult december 8-án, ám ott első lett. 

Helyezettre várom még Playful Girl-t.

 

Ascot - 2. futam

A futam legnagyobb esélyese Real Love. Egészen elképesztő a mérlege: Idén 10 indulásából 9 helyezés, 4 győzelemmel. Ascot-ban 8-szor indult, 7 helyezéssel zárt. Egészen elképesztő a hajrája, volt szerencsém november 22-én látni, ahogy a célegyenes előtt még utolsó előttiként haladt, majd az utolsó 300 méteren mindenkit állva hagyva csak Black Heart Bart előzte meg. Legutóbb 13 napja futott itt, és nyert is szintén egy elképesztő hajrá után.

Helyezettre várom még Balmont Girl-t.

 

Ascot - 3. futam

Madassa ebben a futamban kiemelkedik. Igaz még csak egy hivatalos versenyén van túl, de Bunbury-ben egy hete nem talált legyőzőre egy elég színvonalas mezőnyben. Előtte mindössze egy tesztfutama volt, de ott is nyert. 54 kg-mal indulva könnyen az élmezőnyben végezhet.

A másik esélyes ló Castle Retreat. A legmagasabban rangsorolt ló, így nehezebb súllyal indul, de a mérlege neki is elképesztő. Már október vége óta Ascot-ban van és versenyez. Ezalatt 4 futamon 3 győzelmet ért el, és egyszer lett 4. Ezen a távon 9 indulásából 7 helyezése van. Mindenképp az első 3-ba várom.

Helyezettre várom még Hellyer-t.

 

Ascot - 4. futam

Tick Tick Bloom a legnagyobb név a mezőnyben. Sajnos 167 napja futott utoljára hivatalos versenyen, és ez mindig rossz előjel, hiszen a formába lendüléshez idő kell. Már csak azért is, mert december 1-én egy tesztfutamon mindössze 6. lett. Pedig a mérlege neki is nagyszerű: 8 indulás, 6 helyezés, de ami még fontosabb, 5 győzelmet tudhat magáénak. Most is esélyesként indul, de a győzelemhez még sokat kell javulnia.

Run For Rum megint hatalmas oddszot kapott, amit nem tudok hova tenni. Utoljára 9 napja itt futott, 2. lett. Összesen az utóbbi egy évében 11 indulásából 7 helyezést ért el, de ami fontosabb, hogy az utolsó 5 futamán mindig az első 3-ban végzett. Helyezésére 4,2 körüli szorzón fogadhatunk.

Helyezttre várom még Dark Delight-ot.

 

Ascot - 5. futam

Ebben a futamban mindössze 5-en indulnak. Black Heart Bart neve is feltűnik az indulók között, őt már említettem korábban (a 2. futam kapcsán), hogy jó eredményei is vannak. Ascot-ban 4-szer indult, 2-szer nyert is, egy 3., és egy 4. helye van. Utolsó 2 versenyét nyerte. Legutóbb 6 napja nyert. Az első 2-be várom.

Helyezettre várom még Cool Trade-t is.

 

Ascot - 6. futam

Real Charm az egyik esélyes ló. Utolsó 1 évében 10 indulásából 6 helyezést ért el. 4 győzelemmel. Jó formában van, utolsó 2 ascoti versenyét nyerte. Legutóbb 13 napja futott.

Helyezettre várom még Antique Belle-t, és Need a Lift-et.

 

Ascot - 7. futam

A 13 induló közül Elite Belle az egyik esélyes. Utolsó egy évében 9 futamából 7 helyezés, és 5 győzelem a mérlege. Legutóbb 13 napja futott itt, akkor 3. lett. Utolsó 4 ascoti futamából 2-t nyert. Az egyik legkönnyebb lesz a mezőnyben, ezért mindenképpen helyezésre várom.

Helyezettre várom még Bass Strait-et és Chester Road-ot.

 

Ascot - 8. futam

A 14 induló közül szinte megtippelhetetlen, hogy ki nyer. 

Reflectance javuló formában van, 4 ascoti futamán legutóbb már 2. lett, most is odaérhet a helyezettek egyikére.

Dawn Approach-al is számolhatunk, hiszen Ascot-ban már 10-szer indult és 6 helyezése van, 3 győzelemmel. Legutóbb 20 napja futott itt, és 2. lett.

Végezetül a fogadóirodák által favorizált Arcadia Rose is indul a mezőnyben. Utolsó ascoti futamát elrontva csak 9 lett 13 napja.Itt a lehetőség a javításra, hiszen a versenytáv kedvez neki, 5 indulásából 4-szer helyezett lett a távon.

 

És legvégül még egy plusz tipp a sok verseny közül:

Felmington - 9. futam

Kaiser Sun a legmagasabban rangsorolt lóként a legnehezebb súllyal indul. Akkor sem értem, miért van a helyezésére majdnem 3,5-es szorzó. Karrierje során 10-szer indult, 8 helyezés, ebből 5 győzelem a mérlege. Utolsó 2 futamán egyszer nyert, egyszer második lett Mooneey Valley-ben. 20 napja futott utoljára. Én mindenképp helyezettre várom.

 

- druzsinlaci-

 
Címkék: lóverseny, tipp,