Átverésnek gondolták a 42 milliárdos lottónyereményt

2019-01-11
Az ír házaspár, aki megnyerte az EuroMillions lottó Újév napján sorsolt, 128 millió eurós főnyereményét, nem akarta elhinni, hogy valóban övék a jackpot.

 

Frances és Patrick Connolly csupán pár órával a sorsolás előtt vett szelvényt az EuroMillons lottó 2019. évi első sorsolására, melyet január 1-én tartottak. Később, miután megnézte a lottójáték hivatalos weboldalát, és meglátta a számokat, Connolly úr nem tudta elhinni, hogy a valóságot látja. „Átmentem egy másik oldalra, ott is ellenőriztem, és ugyanazok voltak, de még mindig azt gondoltam, hogy ez valamiféle átverés.” – mesélte a nyeremény átvételét követő sajtótájékoztatón. „Úgyhogy ellenőriztem egy harmadik oldalon is, de ott is ugyanazok a számok voltak.” 

 

Mrs Connolly nem hitte el, mikor férje közölte vele, hogy megütötték a jackpotot. „Egy pár káromkodással később, melyet most nem mondok ki Önök előtt, azt mondtam. „Ez biztos csak egy vicc.” Mire ő azt válaszolta, hogy nem viccelne ilyesmivel. Aztán 10 percig csak bámultunk egymásra.”

Az éjszakát álmatlanul töltötték, aztán reggel 8-kor felhívták a Camelot lottótársaságot, és csak azután hitték el, hogy valóban övék a nyeremény, miután kaptak egy hivatalos emailt róla.

Mikor végre hivatalossá vált a nyeremény ténye, Connolly asszony elmondása szerint az volt az első dolguk, hogy ittak egy csésze teát, aztán elkezdték tervezgetni, hogy mihez kezdenek a hatalmas vagyonnal.

 

 

A sajtótájékoztatón elmondták, hogy összeállítottak egy 50 emberből álló listát, akiknek adni akarnak a 115 millió angol fontnyi nyereményből, mely a valaha volt negyedik legnagyobb brit EuroMillions nyereménynek számít.

 

“Hatalmas összegről van szó, és szeretnénk, ha nagy hatással lenne azoknak az embereknek az életére, akiket ismerünk és szeretünk, és persze a mi jövőnkre is.” – nyilatkozta Frances Connolly. “Nagyon jó lesz megosztani a pénzt. Nagy öröm lesz látni az arcukat.” 

 

“Csodálatos feleségem, csodálatos családom, és csodálatos barátaim vannak, szóval ez a nyeremény a hab a tortán.” – mondta férje, az 54 éves Patrick Connolly. „A pénz nem jelent önmagában boldogságot. A boldogság már eddig is megvolt, nagyon áldott az életünk.”

 

Connolly úr üzletember, akinek saját cége volt, továbbra sem fog tudni csak üldögélni, valamit vállalkozni fog, reméli, hogy munkahelyeket fog tudni teremteni. Elmondásuk szerint mindig is keményen dolgozó emberek voltak, nem halmoztak fel adóságokat, de nem éltek luxusban a nyeremény előtt. 

 

A házaspár – akik 30 éve vannak együtt, és akiknek három lányuk és három unokájuk van – rendszeres lottóznak, de az EuroMillions-ra csak akkor vesznek szelvényt, ha nagyon nagy a jackpot. 

 

A nyerőnek bizonyuló számok (01, 08, 11, 25, 28 + 04, 06) véletlenszerűek, a gép adta őket. „Teljesen véletlenszerűek, hát ki tudna ilyen számokat kitalálni? Nagyon furcsák” – viccelődött Mrs Connolly, aki elmondta, hogy egy mauritius-i vakációt terveznek.

 

A Connolly-éknak szerencsét hozó EuroMillions lottó február 1-én egyébként megtartja idei évi első Szupersorsolását, melynek jackpotja garantáltan 120 millió euró, azaz 38,6 milliárd forint lesz. Mivel a Szupersorsolások idején mindig elképesztő roham indul a szelvényekért, a theLotter online lottózó már értékesíteni kezdte a szelvényeket

 
Az évente pár alkalommal megrendezett EuroMillions Szupersorsolás tulajdonképpen semmiben sem különbözik a szokásos EuroMillions-tól, a szelvény ára is változatlan, "'csupán" annyi történik, hogy a jackpotot az éppen aktuális halmozódástól függetlenül 120 millió euróra növelik.