Átok volt a nyeremény Anglia legfiatalabb lottómilliomosa számára

2013-07-17
A 16 évesen megnyert 2 millió fontos (670 millió forintos) nyeremény kész átok volt számomra, most le vagyok égve, és boldog vagyok – nyilatkozta a napokban Callie Rogers.

 

Callie Rogers a nyeremény után kilépett a munkahelyéről, és a pénz legnagyobb részét partikra, drogra, plasztikai műtétekre, nyaralásokra és ajándékokra költötte. Most, tíz évvel később csak kétezer font (670 ezer forint) van a bankszámláján – de azt mondja, sosem volt boldogabb.

A gazdagság ugyanis, ahelyett, hogy boldogságot hozott volna számára, olyan magányossá és sebezhetővé tette, hogy öngyilkosságot is megkísérelt.

A 26 éves lány most nővérképző tanfolyamra jár, és a Tesco akcióit lesi. Manapság legközelebb akkor jár a dorbézoláshoz, mikor péntek este étteremből visz haza vacsorát. Egy szerény, 80 ezer font értékű három hálószobás házban lakik élettársával, Paul Penny-vel és egyéves fiával, Blake-kel.

 

„Nem hiszem el, hogy tíz éve volt, hogy ott álltam azzal a hatalmas csekkel. Úgy érzem, egy egész élet telt el azóta. Túl fiatal voltam egy lottónyereményhez – szerintem 16 évesen nem lenne szabad lottózni. Túl sok pénz volt egy olyan fiatal számára. Még ha azt is mondod, hogy nem hagyod, hogy megváltozzon az életed, meg fog – és gyakran nem a jó értelemben. Engem majdnem tönkretett, de szerencsére, most már erősebb vagyok.” – nyilatkozta a Closer című brit magazinnak. „Megpróbálom elfelejteni azokat a hullámhegyeket és hullámvölgyeket, melyeket átéltem, és egyszerűen csak normális emberként élni. Megszűnt a nyomás, hogy kitűnjek, és partiarc legyek – és jobb így.”

 

 

2010-ben ismerkedett meg jelenlegi élettársával, akinek nem mondta el, hogy kicsoda ő. „Paulnak fogalma sem volt, hogy ki vagyok, vagy hogy milliomos voltam. Nem mondtam el neki, aztán egy idő múlva megtudta az ismerősöktől, de miattam szeretett belém, nem a pénz miatt. Normális család vagyunk, a Tescoban vásárlunk, és spórolunk a nyaralásokra. Ha a gyerekek akarnak valami drága dolgot, meg kell várniuk a születésnapokat vagy a karácsonyt. Örülök, hogy úgy nőnek fel, hogy tisztában vannak a pénz értékével.”

 

Abban az időben, mikor megnyerte a lottófőnyereményt, Callie nevelőszülőknél élt, és óránként 3,60 fontot keresett pénztárosként. Nyereménye után pár héten belül megismerkedett két idősebb gyermeke apjával, és egy 180 ezer font (60 millió forint) értékű lakásba költöztek. Elmondása szerint kapcsolatuk ideje alatt 250 ezer fontot (84 millió forintot) költött drogokra. Felmondott a munkahelyén, designer ruhákat vásárolgatott, nyaralgatott, és drága ajándékokkal halmozta el biológiai szüleit.

 

Callie Rogers 2010-ben a Closer magazinban. Több ezer fontot költött mellimplantátumokra, és saját bevallása szerint háromszor kísérelt meg öngyilkosságot

 

„Hirtelen helyi celebbé váltam, az emberek odajöttek hozzám a kocsmában, mintha a legjobb barátaim lennének, és én úgy éreztem, hogy muszáj meghívnom őket egy-egy italra. Nem tudtam, hogy kiben bízhatok meg. Sokáig cél nélkül sodródtam, de most van munkám, és családom, akivel törődnöm kell.”

 

Michael Carrol után tehát itt egy újabb példa arra, hogy a lottónyeremény nem boldogít, de persze azért sokan vannak, akik mégis szívesen megpróbálnák :)