Atletico Madrid - Arsenal: Ismételt gólváltás - megmondjuk, hogy miért

2018-05-03
A távozó Arsene Wenger utolsó esélye, hogy egy nagyot villantson a londoni együttes élén. Pech, hogy az EL elődöntőjében a sokat próbált Atletico Madrid az ellenfél.

Atletico Madrid - Arsenal

Európa Liga-elődöntő - visszavágó (Első meccs eredménye: 1-1)

Online sportfogadás tipp: Mindkét csapat lő gólt

Unibet odds: 1.91

Kezdés: csütörtök, 21:00

 

Londonban, az akkor hazai pályán játszó Arsenal elszúrta az óriási esélyét, mivel az odavágón Vrsaljko már a 10. percben megkapta 2. sárga lapját. A Matracosok így 80 percet fociztak emberhátrányban, mégis lehozták a meccset 1-1-es döntetlenre. Griezmann a 82. percben válaszolt Lacazette góljára, így az az 1-0, ami nagyon jól nézett ki, megszűnt létezni, és új helyzet állt elő.

Az esély persze megmaradt az Arsenal számára, de így már teljesen más a helyzet. Gólt vélhetően lőni kell, talán nem is egyet. Itt térünk rá a tippünkre:

 

Mindkét csapat lő gólt @ 1.91

Az Atleti Griezmann góljával egyenlített, és sokkal jobb helyzetbe hozta magát a továbbjutást illetően. Viszont a kiállított Vrsaljko eltiltott lesz, Juanfran, valamint Felipe Luis pedig sérült. Elfogytak a szélső védői az Atletinek, és ez madridi betegségnek tűnik, mert a városi rivális Reálnál is egy támadó középpályás, Lucas Vazquez játszott kényszerből szélső védőt a BL-elődöntőben a Bayern ellen.

Lucas Hernandez és Thomas Partey lehet a két szélső védő, semmiképp sem tűnik ideális megoldásnak. Márpedig, ha Wenger gondolkodik, akkor tuti a széleken akarja megbontani a középen amúgy is nagyon masszív Atleticót. A tengelyben aligha lehet ketté vágni a 'ticót, de a széleken a hazai védelem mögé lehet kerülni. Özil, Mkhitaryan, Wilshere és Ramsey is okozhat gondot az Atleti védelmében, de Monreal és Bellerin játékától is sok függ, mennyit tudnak besegíteni előre.

Amúgy az odavágót (a korai kiállítás után) egyértelműen az Arsenal uralta, 11-0-ás szögletarány, 70-30-as labdabirtoklási arány, sokkal több lövési kísérlet, az eredmény mégis 1-1 lett. Magyarul minimum egy gólt a londoni csapatnak össze kell hozni, ha tovább akar jutni, mert 0-0-nál az Atleti menne tovább a fináléba.

 

Idegenben sebezhető az Arsenal

Özilék tehát kihasználhatják, hogy a Matracosok védelmének két szélén nem azok játszanak majd, akik ideális esetben tennék. Az Atletico gólja mellett pedig tényleg rengeteg érv sorakozik. Az egyik a hazai pálya, másik, hogy Costa és Griezmann mögött a középpálya összeállítása is a legjobb lehet. Koke és Gabi mellett Correa, valamint Saul kaphat bizalmat Simeonétól.

Ha megnézzük az Ágyúsok utolsó 5 tétmérkőzését, akkor látjuk, hogy a Milan ellen 2-0-ra nyertek, de a Brighton, a CSZKA, a Newcastle és a Man. United ellen kaptak gólt, ráadásul mind a négy meccsen kettőt is. Nem valószínű, hogy a Griezmann-Costa csatárduóval felálló Atletico ellen idegenben ne kapna gólt a londoni együttes, amely utolsó 12 idegenbeli összecsapásából mindössze kettőt nyert meg.

Címkék: sportfogadás, tipp,