Atletico Madrid-Deportivo: Bolondok napjára bolond meccs dukál

2018-04-01
Április elsejére egy olyan meccset néztünk ki, amely talán eltér majd az átlagostól. Az Atletico Madridtól azt szoktuk meg, hogy általában nyer, de csak szűken. Mi azonban úgy véljük, Bolondok Napjára valami mást tartogatnak a Matracosok.

Atletico - Deportivo

LaLiga - 30. forduló /Kezdés: vasárnap 20:45/

Online sportfogadás tipp: Atletico góljai 3.5 felett @ 5.30 (unibet)

 

A Barca csodával határos módon 0-2-ről a hajrában 2-2-re mentette a Sevilla elleni meccsét szombaton, így továbbra is őrzi a veretlenségét. Az Atletico meglévő hátrányát 9 pontra csökkentheti, és ha megteheti, miért ne tenné?

A Depor továbbra is kutyaszorítóban van, jelenleg 8 pont a hátrány a legjobb bennmaradó Levantéhez képest. Ezt kéne redukálni, de a helyzet kilátástalan. A La Coruna-i együttes tényleg csak a csodában bízhat ezen az Atleti elleni idegenbeli találkozón.

Idegenben nem megy!

A Deportivo idegenben összesen 6 pontot gyűjtött be. Az idegenbeli forma pocsék, az utolsó öt találkozót csont nélkül elveszítette, az utolsó négyen gólt sem sikerült szerezni. Kikapott a Girona-Getafe-Alavés-Sociedad kvartettől, utóbbi ellen egyenesen 5-0 arányban. Messze a legtöbb gólt idegenben a Depor kapta, szám szerint 37-et!

Hazai pályán sebezhetetlen az Atleti

Amilyen pocsék idegenben a La Coruna, olyan acélos az Atletico. Utolsó 5 hazai tétmeccsét megnyerte, méghozzá kapott gól nélkül. Ez az állítás a hazai Depor elleni találkozókra is igaz. Kegyetlenül impozáns mérlege van a Matracosoknak a galíciai csapat ellen hazai környezetben. Íme:

(forrás: eredmenyek.com)

 

Vak is látja, hogy az utolsó 11 egymás elleni találkozót az Atleti nyerte, amikor otthon játszott. Ebből a 11 meccsből mindössze két olyan volt, ahol a La Coruna egyáltalán gólt tudott szerezni.

A hiányzók

Hazai oldalon azért van pár, kezdjük mindjárt Griezmannal. A 'tico házi gólkirálya eltiltott, méghozzá Vitolóval egyetemben. Aztán kérdéses a védelem összeállítása is, hisz a mostanában mellőzött Juanfran nem bevethető, de Vrsaljko sincs 100%-os állapotban, a másik szélről pedig Felipe Luis dőlt ki. Sérült még Thomas is, de Oblak is elkapott valami náthát, azonban ő vélhetően ott áll majd a kapuban. Nem biztos, hogy sok dolga lesz, megizzadni sem fog talán.

A Depornál Navarro eltiltása miatt lehet aggódni, de sérült Borges és Cartabia is. Ez a csapat egyébként Seedorf érkezéséig nem játszott annyira rosszul, sokszor csak egy kis szerencse kellett volna a győzelemhez, pontszerzéshez. Seedorf azonban semmit sem tett hozzá a csapat előrelépéséhez. Az északi együttes 14 bajnoki óta nyeretlen, és nincs az a Bolondoknak Napja, amikor az Atletit otthon el lehet verni.

Ráadásul Seedorf mester van annyira elborult, hogy három csatáros játékot vállal fel, így a pálya legfontosabb részén, a középpályán hatalmas fölényben lesz a hazai együttes. Márpedig a meccsek a középpályán dőlnek el, ezt Seedorfnak is tudnia kéne, hisz középpályás volt, méghozzá az elit kategóriából.  Ezen a középpályán lesz ott minimum három spanyol válogatott az Atletinél, Koke, Gabi és Saul,  plusz Thomas, ha tudja vállalni a játékot. Ha nem, akkor Simeone vélhetően Correának szavaz bizalmat. Elöl Diego Costa éktársa Gameiro lesz, aki rendre él a lehetőséggel, amikor pályára kerül.

A tippek

A hazai győzelem 1.33-ért egyértelmű value kategória. Az Atletico góljai 1.5 felett opció 1.45-ért szintén. A rizikóvállalás az Atleti góljai 2.5 fölött opciónál kezdődik, de 2.55-ért ez is megéri. Mi azonban úgy véljük, hogy Diego Costáék akár 4-5 gólig is eljuthatnak. A Koke gólpassz 2.75-ért szintén játszható az unibeten. Itt a hazai csapat rengeteg pontrúgást harcol majd ki, a szabadrúgások és szögletek zömét pedig Koke kanyarítja középre. A nagy számok törvénye mellett, ismerve az Atleti fejjátékét, Costa vagy Godin egy-két gólt simán bólinthat Koke beadásaiból. Griezmann távollétében pedig szinte alaptipp erre a meccsre a Costa-gól, ami az unibeten 1.97-es szorzóval fogadható. Ha a Depornál Adrián, Andone és Perez is kezd, talán egy szépítő gólra futja majd, de többre nem. Egyébként az egy szem Depor-gól is 2.00-es odds mellett fogadható, ám az elmúlt évek egymás elleni meccseit megnézve ezt a vendég-gólt inkább hanyagoljuk. Bár ki tudja, Bolondok Napján talán ez is összejön!

Címkék: sportfogadás, tipp,