Atlanta-Washington: Stieber Zolikáék este élőben az Eurosport 2-őn

2018-03-11
Stieber Zoli csapata, a DC United idén új stadion kap, viszont a szezon első 14 meccsből 12-őt is idegenben játszik le. Az Egyesült Államok nem pici, szóval az fix, hogy nem lesz kilométer hiánya a Washingtonnak az idény első harmadában

Atlanta United - DC United

A fővárosi együttes komoly terhelést kap az idény első harmadában, hisz 14 meccsből 12-őt idegenben kell megvívni. Az elsőt az Orlando ellen ikszre hozta, és talán vasárnap is elégedett lenne egy döntetlennel.

Tény, hogy az Atlanta United nagyon csúnyán megégett a nyitókörben, de piszkosul veszélyes georgiai együttes. Főleg otthon! (kis kitérő: a három említett csapat vagy tavaly kapott új stadiont, vagy idén fog) Almirónék az első bajnokin 4-0-ra kaptak ki, igen hamar jött az a bizonyos kijózanító pofon!

Várható kezdőcsapatok:

ATL: Brad Guzan — Franco Escobar, Michael Parkhurst, Miles Robinson, Greg Garza — Jeff Larentowicz, Darlington Nagbe — Hector Villalba, Julian Gressel, Miguel Almiron — Josef Martinez

DCU: David Ousted — Nick DeLeon, Frederic Brillant, Steve Birnbaum, Oniel Fisher — Junior Moreno — Paul Arriola, Luciano Acosta, Ulises Segura, Yamil Asad — Darren Mattocks

Az Atlanta tavaly a liga egyik legszórakoztatóbb csapata volt. Idén sem lesz másként, viszont Asad nagyon fog hiányozni a kreatív zónából. Az argentin játékos az előző idényben alapembere volt Martinónak, 7 gólja mellett rengeteg gólt készített elő. Egy az egy elleni játékban mindenképp a liga egyik legjobbja idén már a DC Unitedet segíti. Igen korán találkozik volt csapatával, és simán lehet, hogy gólt vagy gólpasszt jegyez.

Már csak azért is, mert az Atlantának valamiért nagyon nem ment tavaly a DCU ellen. Három meccset játszottak, mindhármat a fővárosiak nyerték. Ez önmagában sem semmi, pedig az előző idény finoman szólva sem a DCU-ról szólt.

A piros-fekete mezes hazai csapat tehát csúnyán megégett Houstonban (4-0), Almirón, a csapat esze büntetőt is rontott, semmi sem jött össze. Igen ám, de hazai pályán az AU egy teljesen más csapat. Amikor tavaly megkapta a csapat az új létesítményt, rendre gálameccset rendezett. Szinte nem volt olyan 90 perc, amikor 3 lőtt gól alatt zárt. Asad helyére Gressel lépett föl, így most a német segíti az Almirón-Villabda-Martinez triót. Otthon ezek a srácok 2-3 gólt össze fognak hozni a védelem pedig tavaly sem volt jó, és vélhetően idén sem lesz az. Legalábbis a Houston ellen kapott négy dugó mindenképp ezt jelzi.

A mi tippünk az, hogy a gólok száma 2.5 fölé megy, amire a sportingbeten 1.62-es oddsot kapunk. Ha minimum négy gól születik, mint a két együttes egyetlen Atlantában játszott bajnokiján, akkor már az unibeten egy 2.80-as szorzót is meg tudunk csípni. Jó meccs lesz, melyet este 20:00-tól az eurosport 2-őn élőben megnézhetünk.

Címkék: sportfogadás, tipp,