Atlanta-Seattle: Almirónék könnyen kitömhetik a Sounders-t

2018-07-15
Ha a világbajnoki finálé a főétel, akkor ez a meccs lehet a desszert. A vb-döntőben sok gólra nem számíthatunk, ellentétben az esti MLS-mérkőzéssel.

Atlanta United - Seattle Sounders

Online sportfogadás tipp: gólok száma 2.5 felett

Unibet odds: 1.55

Kezdés: vasárnap 20:00 (CET)

 

A 'forduló' eddig lejátszott kilenc meccséből hetet a hazai pályát birtokló együttes nyert az MLS-ben. Jó esély van rá, hogy az Atlanta is 'beáll a sorba'.

A Seattle Sounders idegenben nem annyira acélos, más kérdés, hogy idén otthon sem. Formahanyatlás és sérülések is nehezítik a csapat dolgát, a vb miatt Svenssonra nem számíthatott a mester. Dempsey-nek egy gólja van 15 meccsen, és itt van a kutya elásva. Morris sérülése, valamint Dempsey formahanyatlása miatt tart ott a Seattle, hogy gyakorlatilag féltávnál kiszállt a play off helyekért folytatott harcból.

A Seattle 15 lőtt gólja messze a legkevesebb a ligában, nincs még egy csapat, amely már ne érte volna el a 20 lőtt gólos határt. Ezen változtatni kell, és erre mutató jel, hogy az ikonnak számító Dempsey kiderült a kezdőből.

Kontraszt épp az Atlanta United, amely csapat a lőtt gólokat tekintve listavezető az MLS-ben. Eddig többek közt Martinez 18 góljának köszönhetően első keleten az AU, Josef Martinez egymaga három góllal lőtt többet, mint az egész Seattle!

A piros-feketék hazai környezetben egyébként sem szoktak viccelni, legutóbb épp az Orlandót verték bucira (4-0). Ugyanakkor az is tény, hogy az Atlantának nem a védekezés az erőssége. Viszont amíg több gólt lő, mint az ellenfelek, addig nincs nagy baj.

Várható kezdőcsapatok:

Atlanta: Brad Guzan — Franco Escobar, Michael Parkhurst, Leandro Gonzalez Pirez, Mikey Ambrose — Julian Gressel, Jeff Larentowicz — Hector Villalba, Miguel Almiron, Ezequiel Barco — Josef Martinez
Seattle: Stefan Frei — Jordan McCrary, Kim Kee-hee, Chad Marshall, Nouhou Tolo — Cristian Roldan, Gustav Svensson — Magnus Wolff Eikrem, Nicolas Lodeiro, Victor Rodriguez — Will Bruin

A Sounders eljutott abba a stádiumba, amikor már kevés az, ha döntetleneket megcsíp. Nem úszott még el a play off teljesen, de ahhoz meccseket kell nyerni, méghozzá zsinórban. Márpedig, ha itt kockáztatni fog a vendég együttes, azt Almirónék tuti gólokkal büntetik. De nincs más lehetősége a Soundersnek, mint 19-re lapot húzni, ebből pedig simán kijöhet egy sok-gólos találkozó.

Címkék: sportfogadás, tipp,