Atalanta - Brescia: Irány a szélsőségek felé

2020-07-14
Az olasz bajnokság és a BL-idény meglepetés-csapata az Atalanta. Gasperiniék elképesztő idényt futnak, de meddig lehet ezt a formát tartani?

Atalanta - Brescia

Serie A - 33. forduló

 

Online sportfogadás tipp: Gólok száma 5,5 felett, vagy Brescia győzelem

22Bet odds: 4,50 és 19,00

Kezdés:  2020.07.14. 21:45

 

Az Atalanta megérdemelné, hogy hosszú sorokon át fényezzük, hisz nem akármilyen meccseket játszik. Egyszerre látványos és eredményes az a futball, amit Zapatáék prezentálnak, nagyon kevés ilyen együttes van a top ligákban. Ráadásul Gasperini mester ezt a futballt nem világsztárokkal teremti meg, és ez benne a csoda.

Ami a Bresciát illeti, arrafelé semmi sem ennyire szép. A csapat a kieső zónában tartózkodik, a bennmaradáshoz pedig rövid távon három pont, hosszabb távon pedig csoda kellene. Viszont ami talán jó dolog, hogy a Brescia még találkozik a közvetlen riválisaival. Lesz még meccsük a SPAL ellen, a Lecce ellen, játszik a Parmával a Samppal, és a jelenleg nem annyira félelmetes Lazióval. Ha a Brescia ellen képes lenne a csapat egy meglepetésre, az nagy lökést adhatna ennek az együttesnek.

 

Mitől meglepetés a meglepetés?

Valószínűleg attól, hogy senki, vagy nagyon kevesen számítanak rá. Jelenleg sokan ülnek az 'Atalanta-vonaton', akik pedig nem, azok felszállnak rá. De van az a mondás, hogy derült égből villámcsapás. Valami ilyesmire számítunk, mi egyáltalán nem zárjuk ki, hogy a Brescia meccset tud nyerni.

Indokokat lehetne keresni, és vélhetően találni is. Az egyik ilyen, hogy az Atalanta csak a Juve ellen játszott legutóbb, és az nem volt épp sétagalopp. A másik ok, hogy az Atalanta előnye az AS Romával szemben 13 pont. Brutális szakadék a 4. és 5. hely között.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy az Atalanta legutóbb még hónapokkal ez előtt épp a SPAL ellen, a jelenlegi sereghajtótól kapott ki.

Szóval akár bele is férne egy 'botlás', nem biztos, hogy az Atalanta ellenfelét még egyszer ilyen vaskos szorzóval kínálják meg a bukik.

A másik forgatókönyv -és ez a valószínűbb-, hogy az Atalanta csak élvezi majd a focit, és hozza a szokásos sokat lövős sokat kapós játékát. A Bresciának sem jó a remi, így a kockázatot vállalnia kell. Nem állna távol a lombardiai csapattól a góleső, például a Lecce ellen is játszott anno egy 7-2-es összecsapást.

Két ötletünk van, vagy jön a szokásos Atalanta-féle góleső, mondjuk egy jó 5,5 over (4,50), vagy jön egy semmiből jövő meglepi, és a Brescia nyerni tud az Atalanta ellen (19.00).

Címkék: sportfogadás, tipp,