Aston Villa - Everton: Keményebb játékot várunk az újonctól

2019-08-23
Az Aston Villa beragadt a rajtnál, aligha ilyen startról álmodott az újonc. Ha pontot akar szerezni a Premiershipben, keményebb játékra lesz szükség védekezésben, és pontosabb játékra támadásban.

Aston Villa - Everton

Online sportfogadás tipp:  Aston Villa büntetőlapjai 1,5 felett

Unibet odds: 1,72

Kezdés:  2019.08.23. 21:00

 

Két meccs, nulla pont, nagyon keskeny teljesítmény a birminghami Aston Villától. A Tottenham elleni találkozón bravúr lett volna a pontszerzés, bár nagyon sokáig tűnt úgy, hogy akár a győzelem is összejöhet. A McGinn által szerzett gól egész sokáig a birminghamiek vezetését jelentette, a Tottenham csak a 73. percben egalizált. Viszont ahogy haladtunk előre, úgy fogyott a Villa ereje, a végén a londoni Sarkantyúsok akkor jutottak el helyzetig, amikor akartak. Jöttek is a hazai gólok, Kane a hajrában még kettőt vágott, így bár a meccs 3/4-ében a Villa vezetett, végül 3-1-re kikapott. Ami viszont még jobban fáj, hogy hazai pályán a Bournemouthtól is sikerült kikapni.

Az Aston Villa egyelőre pont nélkül, mindenképp el kell kezdeni a gyűjtögetést, különben baj lesz. Az eredményességhez kell egy kis keménység, néha-néha durvaság is. Mert hiába a fair play, a tiszta játék, ha nem párosul eredménnyel. A Villa két meccsen egy árva sárga lapot sem kapott, ami azért jelzi, hogy törekszik a tiszta játékra, de hiába, ha nem jönnek a pontok.

Szóval egész biztos, hogy Dean Smith több keménységet, sőt helyenként egy kis durvaságot is elvár pénteken a srácoktól. Vannak kreatív játékosai a Villának, de mindenképp keményebb focira lesz szükség. Az Everton pedig eleve egy sűrű csapat, ha a felkészülési időszakot is nézzük, zsinórban 6 olyan meccset hozott le a liverpooli együttes, ahol nem kapott gólt.

El Ghaziéknak fel kell kötni a gatyát, ez nem kérdés. Fel kell venni a PL tempóját, és ha gyorsítanak majd, ha agresszívebben játszanak, amire szükség lesz a továbbiakban, akkor bizony jönnek a lapok is. Eddig két bajnokin egyet sem kapott a Villa, de ha a fair play versenyt megnyeri, és kiesik a csapat, az bizony sokat nem ér.

A mi tippünk, hogy az Aston Villa - Everton találkozón a hazai csapat minimum két laot kap. Michael Oliver vezeti a meccset, aki azért képes a végletekre, néha a piros lap határát karcoló szituációt is továbbengedi, néha a 'semmiért' ad lapot. Viszont, ha a Villa agresszívebben játszik, akkor sok olyan szituáció lesz, ahol a hazai csapat ellen lehet ítélni, és lapokat osztogatni.

Címkék: sportfogadás, tipp,