Arsensal - West Ham: Emery-nek most már villantani kell

2018-08-23
Szombaton két pont nélkül álló együttes, az Arsenal és a West Ham United feszül egymásnak az Emiretes-ben. A cél közös, de ezen a találkozón csak az egyik csapat fog örülni a végén.

Arsenal - West Ham United

Online sportfogadás tipp: Arsenal győzelem

Unibet odds: 1.33

Kezdés: szombat, 16:00

 

Ebben az idényben már Unai Emery irányítja az Ágyúsokat, amit nem könnyű megszokni a meglehetősen hosszú Wenger-éra után. Azt nem lehet mondani, hogy Emery mesternek tervezték a Premiership rajtját, hisz a bajnok Man. City és a Chelsea ellen sem sikerült pontot szerezni, ami egyébként benne is volt a pakliban.

Viszont a mutatott játék bizakodásra ad okot, és ebből kell kiindulni. A City ellen otthon is ki lehet kapni, a Chelsea ellen pedig a Stamford Bridge-en kapitulált az Arsenal. Most, a 3. fordulóban jön az első olyan találkozó, amikor már csak a 3 pont elfogadható.

A West Ham verhető ellenfélnek tűnik, az első fordulóban asszisztált a Liverpool 4-0-ás győzelméhez, a 2. fordulóban pedig a Bournemouth verte 2-1-re, ráadásul a WHU játszott otthon. A 'pool ellen a nyitókörben momentuma sem volt a Kalapácsosoknak támadásban, a védekezésben pedig sok hibát vétettek. Ha Salah-ék még jobban koncentrálnak, 6-7 gólt is simán lőhettek volna.

A West Ham az előző kiírásban sem járt sikerrel az Arsenal vendégeként. Úgy kapott ki 4-1-re, hogy Özil, Mkhitaryan és Aubameyang sem kezdett, de csereként is csak a gaboni lépett pályára. Egyébként sem arról híres a West Ham, hogy a focit játsszó csapatok ellen sok sikerélménye van. A Man. City rendre kivégzi a WHU-t, láttuk a Liverpool ellen a nyitókörben, ott sem Arnautovicékról szólt a meccs. A tavalyi Arsenal elleni 4-1 is ezt bizonyítja, hogy azok a csapatok, melyeket nem zavar a labda, általában több góllal megverik a West Hamet.

Egyébként nincs rossz kerete Pellegrininek, de a nagy nevek főleg elöl játszanak, Chicarito, Arnautovic vagy a friss igazolás, Yarmolenko, miközben hátul az ellenfelek rendre réseket találnak a pajzson. Ráadásul jellemző a WHU együttesére, hogy pontjai zömét otthon gyűjti össze. Az előző idényben például 27-et szerzett otthon, miközben idegenben durván ennek a felét, 15-öt sikerült begyűjteni.

Az nem opció, hogy két zakó után az Ágyúsok elalibiznék a meccset, szóval nagyon valószínű, hogy a West Ham három forduló után is pont nélkül áll majd, és így várja a szeptember eleji, Wolverhampton elleni összecsapást.

Címkék: sportfogadás, tipp,