Arsenal - Valencia: Egy cipőben járnak

2019-05-02
Egészen hihetetlen, mennyire hasonló helyzetben van az Arsenal és a Valencia. AZ EL-ből és a hazai bajnokságból is meg lehetne csípni a BL-indulást jelentő pozíciót, de az Európa Liga döntőjében egészen biztosa csak egyikőjük szerepelhet.

Arsenal - Valencia

Online sportfogadás tipp: Lesz büntető a meccsen

Unibet odds: 3.75

Kezdés: csütörtök, 21:00

 

Az Arsenal és a Valencia ugyanabban a cipőben jár. Mindkét együttes két fronton harcol még a jövő évi BL-szereplésért, azt pedig nem tudjuk, hogy célba ér-e valamelyik csapat, és ha igen, akkor hol.

Ami tény, az EL-döntőt mindkét klub szeretné. Viszont a forma nem az igazi, hisz az Ágyúsok zsinórban 3 meccset veszítettek el, ráadásul elég csúnyán. A C. Palace ellen 3-2-re, a Wolves ellen 3-1-re, a Leicester City ellen 3-0-ra kapott ki az Arsenal, tehát a gödör kegyetlenül mély. A bajnokság így is sikerült megtartani az 5. helyet, köszönhetően a riválisok botlásainak. Ha ebből az említett három meccsből csak egyet  nyer a csapat, szinte biztosan top4-es. Most a Chelsea botlása szükséges Lacazette-ék számára, hogy a Premiershipben a top4-be verekedje magát.

A Valencia hasonló cipőben jár, mint az Arsenal. A LaLiga tabelláján csak a 6. a csapat, a Sevilla és a Getafe is 3-3 ponttal többet gyűjtött, így a Valencia hiába harcolhatja ki két fronton is a jövő évi BL-szereplést, nincs biztosíték, hogy valahol sikerrel jár. Egyébként pedig még a forma is hasonló, mert az Ágyúsok 3, a Valencia 2 vesztes meccs után lép pályára. Guedesék az Atleti és az Eibar ellen is vereséget szenvedtek.

Elég nehéz megtippelni, melyik együttesnek jöhet ki a lépés, hisz tényleg hasonló, sőt kb. ugyanabban a cipőben járnak. Így mi nem is próbálkozunk megjósolni a győztest, de még csak a gólok számát sem. Ami mi tippelünk, hogy lesz büntető a meccsen. Clément Turpin utolsó 20 mérkőzésén 11 büntető ítélt meg, tehát ezt a 20 meccset tekintve jobb az átlaga a meccsenkénti 0,5-nél, ami büntetők tekintetében elég kemény. A Ligue1-ben és a BL-ben is elég vad számokat hozott, de egyébként a piros lapokkal sem spórol, a BL-t és az EL-t tekintve hat meccsen 3 piros lapot szórt ki. Turpin tehát nem abban a stílusban vezet, mint pl. Kuipers, aki a Barca-Liverpoolt vezette. Turpin ingerküszöbe alacsonyabb, könnyebben ad büntetőt, hamarabb húzza elő a lapokat.

Mi a büntetőknél maradunk, két meglehetősen frusztrált csapat találkozik, de egyben két olyan csapat, amelyek előtt még ott lebeg egy jó szezonbefejezés lehetősége. Egy EL-győzelemmel a sikeres idények kategóriába esne a 2018/19-es idény, bármelyik csapat is nyerje azt. Nagyon szeretné mindkét fél az EL-döntőt, de a nagy frusztráció miatt akár a piros lap (4,25), akár a büntető (3,75) -amire mi tippelünk-, benne lehet a találkozóban.

Címkék: sportfogadás, tipp,