Arsenal - Manchester United: Solksjaer könnyű helyzetben

2019-03-10
A Manchester United norvég mesterének nincs nehéz dolga, amikor az Arsenal elleni kezdőt jelöli ki. Tudniillik csöppet sem túlzás, aki egészséges a keretből, az kezdeni fog.

Arsenal - Manchester United

Online sportfogadás tipp: Hazai csapat labdabirtoklása %-ban 60,5 felett

Unibet odds: 1,85

Kezdés: vasárnap 17:30

 

A legutóbbi hétvégén az Arsenal őrült meccsen 1-1-es döntetlent játszott a Tottenham ellen. Jó kis meccs volt, igazi derbi, nagy tempóval, büntetőkkel megspékelve, soha rosszabb meccset ne lássunk. A United pedig szintén megizzadt, de nyert 3-2-re a Soton ellen, így folytatta a felzárkózást. Már a 4. a Vörös Ördögök csapata a tabellán, de ha veszítenek Londonban, akkor átmenetileg kikerülnek a top4-ből.

Igazi hat-pontos találkozó, szóval az fix, hogy feszült kis összecsapás lesz ez. A United lendületben van, ha nem játszik jól, akkor is nyer. Kérdés az, hogy meddig. Ráadásul a Manchesternél olyan sérüléshullám söpör végig, amit kevés csapat bírna ki így. Amit Párizsban mutattak, az nem volt semmi, hisz öt stabil kezdő hiányzott sérülés miatt, Pogba pedig eltiltott volt. Így sikerült kiejteni a PSG-t, amely ráadásul 2-0-ás előnyről vágott neki a meccsnek.

Pogba ugyan visszatérhet, cserébe kidőlt Bailly. Solksjaer egyszerre kerül nehéz és könnyű helyzetbe. Persze ne vicceljük el, de tényleg úgy van most a Unitednél, hogy aki egészséges, vagy csak kicsit sérült, az játszik. Alexis Sanchez sérült és kegyvesztett, szombaton a Barca meccsén tűnt fel... Sérült Mata, Lingard, Matic, Ander, Jones, Bailly, Martial, Darmian és Valencia is. Akik hadra foghatóak azok pedig brutálisan fáradtak, és a nagy terhelés további sérüléseket hozhat.

Ha visszaemlékszünk a 'pool elleni derbire, ott már a félidőig 3 emberét kénytelen volt lecserélni Solksjaer, de Rashford is végig húzta a lábát. ehhez képest az Arsenal csapatában három sérült játékost találunk + Torreira eltiltott), ráadásul közülük egyedül Bellerin az, aki egyébként kezdő lenne.

Az Ágyúsok 3-1-re kikaptak Rennes-ben, most lehet javítani. Igazából hiába van lendületben a United, óriási hendikep az Arsenal számára, hogy a vendég csapat fele sérült. A tippünk, hogy az Arsenal 60,5 % felett birtokolja a labdát. A PSG 72,5 %-ban birtokolta a BL visszavágón, a United kontrákkal operált, a hibákra bazírozott. Ott bejött, itt sem várhatunk mást. Matic, Mata és Ander hiányzik, ez látszani fog most is. Az hazai csapat fog irányítani, az Arsenal lesz a labdadomináns csapat, de láthattuk a PSG-MU találkozón, a Unitednek nem mindig van szüksége a labdára a gólhoz.

Címkék: sportfogadás, tipp,