Arsenal - Leicester City: Ágyúsok a Rókák ellen

2018-10-22
A Premier League 9. fordulójának záró találkozóján a Leicester City az Arsenalhoz utazik. Ha Özilék otthon tartják a pontokat, netán még jól meg is tömik a Rókákat, akkor még a Chelsea-t is letaszíthatják a dobogóról.

Arsenal - Leicester City

Online sportfogadás tipp: Mindkét csapat lő gólt

Unibet odds: 1,57

Kezdés: hétfő, 21:00

 

Ki gondolta volna, hogy az Emery-féle Arsenal a Chelsea és a Man. City elleni két zakó után minden sorozatot tekintve 9 mérkőzésen keresztül 100%-os marad zsinórban. A rajtnál a két erős rivális még nagy falat volt a londoni piros-fehérek számára, de például már a Chelsea elleni találkozón is látszott, hogy nem elveszett csapat az Arsenal FC.

A két bajnoki zakó után csupa-csupa kötelező jött, amiket szépen meg is nyertek Ramseyék. Most pedig ott tartunk, hogy Arsenal-siker esetén Özilék pontszámban behoznák a londoni riválisokat, a Chelsea-t és a Tottenhamet. Problémát jelenthet, hogy Koscielny biztosan nem játszik, de kérdéses Cech és Sokratis pályára lépése is. Benne van, hogy a kezdő kapus mellett két kezdő belső védő sem játszik, így pedig Vardy még könnyebben okozhat zavart.

 

Chillwelléket a labda sem zavarja

A Leicester City-t idén a labda sem zavarja, már rég nem igaz a tézis, hogy csakis kontrákkal operál. A Rókák meccsenként 52.1 %-ban birtokolják a lasztit, miközben az Arsenal 54,7 %-os labdabirtoklási arányt tud felmutatni százalékban. A Citynél picit árnyalja a képet, hogy az igazán labda-domináns csapatok ellen még nem lépett pályára, de a számok nem hazudnak. Passzpontosságban is minimális a különbség a két együttes között, de ez összefügg a labdabirtoklással.

A mi tippünk, hogy a remek formában lévő Arsenal gólt fog lőni. Főleg, ha Aubameyang is pályára lép, de nagyon úgy néz ki, hogy kezdeni fog. Lacazette és Özil mellett Ramsey lehet még ott a kreatív zónában, a két spanyol, Bellerin és Monreal pedig a széleken segíti majd a támadásokat.

 

Egy gólra mindig jó a Leicester City

Viszont nem kell félteni a Leicestert sem! Ez a csapat mind a nyolc bajnokiján betalált ebben az idényben, magyarul ilyen tekintetben 100%-os. Amikor nyert, mindig lőtt gólt, és ez a kevésbé meglepő. A figyelemre méltó dolog az, hogy bár négyszer is kikapott, gólt minden alkalommal lőtt. Sőt, ha tekintjük az előző idényt is, akkor onnan még át lehet hozni egy Tottenham elleni 5-4-es zakót, és egy Arsenal elleni 3-1-es sikert. Elmondható, hogy a Rókák tíz bajnoki óta mindig lőnek -legalább egy, de inkább több- gólt!

Az előző idényben az említett 3-1-es Leicester-siker mellett volt egy 4-3-as Arsenal győzelem is, szóval ez a két együttes elég szépen megszórta egymást a közelmúltban. A tippünk az, hogy ez most sem lesz másként. Lehet, hogy jön a papírforma, és nyernek Özilék, de Vardy egyet oda fog szúrni. Vagy ha nem ő, akkor valamelyik csapattársa.

Címkék: sportfogadás, tipp,