Arsenal - Fulham: Kapott KO után adna is egyet az Arsenal

2018-12-31
Az Arsenal csapata gólt szerzett a Liverpool elleni rangadón, majd kapott rá ötöt. Az Ágyúsok is begyűjtötték a 4. zakót az idényben, és az utolsó 4 meccsükből csak egyet sikerült megnyerni. Ha van csapat, amely ellen összejöhet a javítás, az a Fulham.

Arsenal - Fulham

Online sportfogadás tipp: 2,5 gól felett

Unibet odds: 1,45

Kezdés: 2019.01.01. 16:00

 

Londoni rangadót játszik az Arsenal és a Fulham a 2019-es esztendő első napján. A 2018-as naptári évet Emeryék nem koronázták meg, mert bár korai gólt lőttek a 'poolnak, Firmino gyors duplával válaszolt, majd rátett még hármat a Vörösök csapata, és 5-1-re nyert. Érezni lehetett, hogy foghíjas az Arsenal védelme Manéék lazán gurították a gólokat egymás után, ráadásul Oliver spori még két olyan büntetőt befújt a Liverpool javára, amilyen esetek fölött a PL játékvezetők nagy része elsiklik. Simán fújható volt mindkét szitu, nem arról van szó, de tipikusan a szegény ember az ág is húzza eset volt, ha a londoni csapat szemszögéből nézzük. Eleve padlón volt, aztán még két tizenegyes is jött, hogy a tisztes zakó helyett KO legyen a vége.

Temetni nem szabad Aubameyangékat, cél továbbra is a top4, ehhez pedig továbbra is meccseket kell nyerni. Az olyan összecsapásokat, mint ez a Fulham elleni is lesz, kőkeményen be kell húzni, ezek az ún. kötelező pontok, kötelező győzelmek. A szurkolók pedig biztosan hamarabb felejtenék el az 5-1-es zakót, ha az Arsenal a KO-t nem kapná, hanem ezúttal adná.

A Fulhamnél nem is oly rég Ranieri váltotta a kispadon Jokanovic-ot, és az öreg munkája kezd beérni. Azt már elérte a Fulham, hogy nem tömik ki. Mondjuk még a Mourinho-féle United vágott egy négyest nemrég, de azóta 1-2-1 a mérleg, az meg elfogadható.

Igen ám, de ezeken a meccseken olyan igazán jó csapattal nem játszottak Mitrovic-ék, ez a londoni derbi ismét jó erőfelmérő lesz. Ráadásul az FFC-nek biztos adott egy kis lökést, hogy a kiesési rangadón a Huddersfield ellen a hosszabbításban sikerült belőni Mitrovic révén a győzelmet jelentő gólt. Értékes három pont csorgott le, így picivel kisebb a nyomás a csapaton.

Az Arsenal fog dominálni, kezdeményezni, a Fulham pedig Schürrle és Mitrovic révén a kontrákra épít majd. Azt meg láttuk a Liverpool-Arsenal meccsen, hogy kontrával is lehet kárt okozni az Arsenal védekezésében. Viszont azt is láttuk, hogy a londoniak is képesek voltak letámadással zavarba hozni a Liverpoolt, jött is a korai gól. Viszont az tény, hogy Kolasinac és Lichsteiner a két szélen nem életbiztosítás. Talán a Fulham ellen jön majd Özil, hisz ezen a találkozón kevesebbett kell védekeznie, ami nem erőssége. Elöl viszont jól jöhet a kreatívitása. Guendouzi is kezdőként léphet pályára, támadóbb felfogású Arsenalt várhatunk, mint a 'pool ellen. Az is valószínű, hogy Aubameyang mellett Lacazette is kezd ezúttal. Nagyjából olyan meccsre készülhetünk, mint volt az Arsenal-Burnley, az Ágyúsok legutóbbi hazai bajnokija. Ott Emery egyszerre játszatta Özilt, Aubameyangot és Lacazette-tet. A rendszer működött, Iwobi csereként jött, és vágott egy gólt frissen, szóval valószínű, hogy Emery ismét hasonló összetételű együttest küld pályára. Ugyanakkor a sérülések a védelemben továbbra is fenn állnak, ott nagy rotációra nincs lehetőség, és ez a védelem, ez a védekezés a Fulham számára sem feltörhetetlen. Tippünk, hogy minimum három gólt látunk majd ezen a meccsen január elsején.

Címkék: sportfogadás, tipp,