Arcról szúrja ki a szerencsejáték függőket a mesterséges intelligencia

2018-02-02
Nézőponttól függően hamarosan szép új világra, vagy orwelli rémálomra ébredhetnek a kaszinók biztonsági szakemberei…

 

A Human mesterséges intelligenciákat fejlesztő cég bejelentette, hogy kifejlesztettek egy új technológiát, amely az arcfelismerő szoftvert és a mesterséges érzelmi intelligenciát (AEI) ötvözi egy olyan program létrehozására, amely valós időben képes figyelni a játékosok szorongását és depresszióját a "tudatalatti arckifejezéseik" elemzésével.

 

A kaszinók korán elkezdték alkalmazni az arcfelismerő technológiát, eddig főleg az ismert kártyaszámolók kiszúrására használták.  A Human azonban most valami egészen mást kínál. A cég szerint a szoftver hozzájárul a társadalmi felelősségvállaláshoz a potenciális szerencsejáték függők azonosításával. Ezt a deep learning gépi tanulási technológia segítségével teszi, amely felfedezi a "jellegzetességeket és érzelmeket" – magyarázta Yi Xu, a Human CEO-ja.

„Az emberek érzelmeinek és jellemzőinek folyamatos vizsgálata a kaszinókban és más szerencsejáték-helyszíneken lehetővé teszi ügyfeleink számára a játékosok magas és mély érzelmi szintjeinek jelzését, például ha a játékos felelőtlenül vagy zavartan játszik. "

"Lehetővé teszi a szolgáltatók számára a társadalmi felelősségvállalás iránti elkötelezettségük növelését, a játékosok viselkedésének nyomon követését és a megfelelő lépések meghozatalát még a helyzet romlása előtt" - tette hozzá.

 

A személyes szabadságra és a magánéletre vonatkozó minden jogi, politikai és filozófiai kérdést félretéve, az iparág képviselői szerint nem valószínű, hogy ez a technológia olyasmi lesz, amit a kaszinók szívesen alkalmazni fognak, hacsak a szerencsejáték-szabályozók nem követelik meg azt az engedélyezésük feltételeként.

 

A Human technológiája azonban másra is alkalmazható: például a haladó szintű póker képzésben - segítve a játékosokat a póker arcaik betanulásában, és a nem verbális közlések leredukálásában. Ez a felhasználási lehetőség ígéretesebbnek tűnik, és kedves gesztus, hogy miután a mesterséges intelligencia az univerzum legerősebb heads-up no-limit hold'em játékosaként legyőzte az emberiséget, most valamit visszaad a lesokkolt póker közösségnek…