Aranylabda: Ribérynek van a legnagyobb esélye

2013-12-09
A szűkített listán már csak Ribéry, Messi és Ronaldo neve szerepel, eredményhirdetés január 13-án.

 

A címvédő argentin Lionel Messi (FC Barcelona), a francia Franck Ribéry (Bayern München), valamint a portugál Cristiano Ronaldo (Real Madrid) maradt versenyben a FIFA-Aranylabdáért.

 

A végső győzelemre szakértők szerint Ribérynek van a legnagyobb esélye, a francia válogatott szélsője ugyanis az elmúlt szezonban mindent megnyert, amit lehetett, azaz a német bajnokságban és kupában, illetve a Bajnokok Ligájában is első lett a Bayern Münchennel.

 

A legutóbbi négy szavazáson első Messi sikere ezúttal némiképp meglepetés lenne, az argentin szupersztár ugyanis az elmúlt idényből csak egy bajnoki és gólkirályi címet tud felmutatni a Barcelonával, ráadásul az idén sérülései miatt nem játszott folyamatosan csúcsformában.

 

Cristiano Ronaldo esete részben hasonló. A portugál támadó - aki 2008-ban már kiérdemelte az Aranylabdát - nem nyert ugyan trófeát a Real Madriddal, ugyanakkor elképesztő formában futballozik, ráadásul a világbajnoki pótselejtezőn a svédek elleni párharc során két mérkőzésen négy gólt szerzett, amivel akár át is írhatta a papírformát.

 

Már csak azért is, mert a FIFA november 20-án, a vb-pótselejtezős párharc visszavágójának másnapján - hivatalosan a kevés beérkezett szavazat miatt - meghosszabbította a voksolást.

 

A győztest január 13-án, a FIFA zürichi gáláján nevezik meg.

 

Forrás: MTI

Címkék: labdarúgás,