Aranyat nyertek a brit fogadóirodák az olimpián

2012-08-13
A vártnál jóval magasabb bevételt értek el a bukmékerirodák a londoni olimpiai játékok ideje alatt.

 

Mikor két héttel ezelőtt kezdetét vette a londoni olimpia, a brit fogadóirodák rendkívül óvatos becsléseket tettek azzal kapcsolatban, hogy szerintük mennyit fognak a sportfogadók költeni az esemény kapcsán. 

A Ladbrokes és a William Hill folyamatosan azt nyilatkozta, hogy az olimpiák alatt hagyományosan nem nő meg a fogadási kedv, és hogy épp ezért nem számítanak nagy tömegekre. „Elégedettek leszünk, ha az egész olimpia forgalma lesz annyi, mint egy jó Premier League focihétvégéé, mikor a forgalom olyan 30-35 millió font szokott lenni.” – mondta a William Hill kommunikációs igazgatója.

Azonban most, hogy az ötkarikás játékokat hivatalosan magunk mögött tudhatjuk, kiderült, hogy a tényleges adatok túlszárnyalták a fogadóirodák  várakozásait, és hogy igenis jelentős forgalomemelkedésnek lehettek tanúi a pekingi olimpiához képest.

 

Míg a Ladbrokes előzetesen 15-20 millió font, a William Hill pedig 25 millió font forgalommal számolt, a Ladbrokes végül ennek négyszeresét, 80 millió fontos forgalmat bonyolított az olimpia két hete alatt. A pekingi olimpia alatt a Ladbrokes csupán 4 millió fontos forgalmat realizált, tehát a mostani forgalom a húszszorosa volt a négy évvel ezelőttinek.

A Coral fogadóiroda adataiból kiderül, hogy 3 millió fogadó tette meg első tétjeit az olimpián az elmúlt két hétben. 

A Betfair fogadási tőzsde beszámolója szerint a legtöbb fogadást vonzó esemény egyértelműen a 100 méteres férfi síkfutás döntője volt – náluk 19 ezer fogadó tett fogadást erre a versenyre.

A Betfair fogadóinak száma egyébként megduplázódott az olimpia ideje alatt – 50 ezerről 100 ezerre nőtt azok száma, akik ezt az irodát választották tétjeik megtételére.

 

A fogadóirodák egyébként természetesen már az olimpián túlra tekintenek, hiszen a brit csapat több sztársportolójára is nyitottak piacokat.

A Coralnál és a Ladbrokesnél 3,50-es szorzóval lehet például arra fogadni, hogy a 10.000 majd 5.000 méteres síkfutást is megnyerő Mo Farah lesz a BBC Év Sportolója díj győztese. Ezzel Mo másodfavoritnak számít a Tour de France bajnoka, Bradley Wiggins mögött, akire 1,62-es oddsszal fogadnak téteket a Sky Betnél.

Fogadható még a hétpróba győztese, Jessica Ennis (10,0), Andy Murray teniszsztár (23,0) és Chris Hoy kerékpáros (51,0) is. Laura Trott, Greg Greg Rutherford, Jason Kenny és Charlotte Dujardin jóval kisebb eséllyel pályázik a díjra a bukik szerint, őket 101-es szorzóval lehet fogadni.

 

Címkék: sportfogadás,