Animal Kingdom lenyűgöző győzelemmel tért vissza

2012-02-20
A lóversenyt kedvelők nagy izgalommal várták a 2011 Kentucky Derby győztes Animal Kingdom visszatérését, de valószínűtlennek tűnt, hogy a hároméves mén meg fog tudni felelni a várakozásoknak.


Azonban nem hogy megfelelt, de túl is szárnyalta azokat szombaton, mikor sérülése óta először állt rajthoz a Gulfstream Park-ban. 


Animal Kingdom tavaly június 11-én, a Belmont-on sérült meg - bal hátsó lábában keletkezett hajszálrepedés.  Eddig kényszerpihenőn volt, most azonban meggyőző futással, két hosszal nyerte futamát, és tért vissza az élmezőnybe.


“Nagyon nehéz rajta kiigazodni, mert mindig úgy viselkedik, mint aki fáradt.” mondta vasárnap trénere, Graham Motion. „De láthatóan nincs kiütve. Azt gondolom, nem is kérhettünk volna ennél jobbat, tényleg.”


„Mindnyájan azért aggódtunk, hogy nehogy túlfussa magát” mondta Barry Irwin, a csapat igazgatója. „Sokkal jobb most, mint tavaly volt. Nem ez a verseny bizonyítja ezt, abból lehet megmondani, ahogyan edz, ahogy kinéz – sokkal jobb ló az idén.”


Trénere elmondta, hogy a ló a sérülés után az Aquatred taposóban kezdett el járni Bruce Jackson Fair Hill Equine Therapy Center-jében Maryland-ben. Aztán elkezdte az ügetést és galoppozást, majd December végétől a fokozatos edzést.

„Ez a ló sokat fejlődött október óta.” mondta Motion. „Egyszerűen szívet tépő volt őt látni egy héttel a Belmont után. Az ország legedzettebb lova egyszerűen nem tudott kijönni a bokszából. Kemény volt. Ma látni őt, így, hogy ismét önmaga, nyilvánvalóan mámoros érzés.”


Animal Kingdom a tervek szerint legközelebb március 31-én fut majd Dubai-ban a 10 millió dolláros Emirates Airline Dubai World Cup-on (UAE-G1).

Címkék: lóverseny,