Angliában rajtol a Tour de France

2013-10-24
Szerdán bemutatták a jövő évi francia országúti kerékpáros körverseny, a Tour de France útvonalát, mely július 5-én az angliai Leeds városából indul.

 

A világ legrangosabb kerékpáros viadalának 101. versenyén az első három szakaszt Angliában teljesíti majd a mezőny, s a negyedik napon ér Franciaországba. Az ötödik etap pedig Belgiumból, Ypresből indul.

 

A jövő évi Tour egyik különlegessége, hogy csupán egyetlen időfutamot rendeznek majd, méghozzá július 26-án, az utolsó előtti napon, a Bergerac és Perigueux közötti 54 km-es szakaszt.

 

A szervezők bevallottan azért iktattak csupán egy egyéni indításos szakaszt a programba, hogy ne az időfutam határozza meg a verseny végeredményét.

 

Különleges felkészülést igényel majd a kerekesektől az ötödik etap, melyen a mezőnynek 15 kilométeren keresztül macskakövön kell haladnia, ami a leghosszabb ilyen szakasz 1983 óta a Touron.

 

„Nagyon veszélyes macskakövön versenyezni, ezen a felületen bármi megtörténhet, éppen ezért kell majd sokat macskakövön edzenünk a közeljövőben” - mondta a címvédő brit Christopher Froome.

 

A jövő évi viadalon összesen 25 emelkedőt kell majd megmászniuk a versenyzőknek, hárommal kevesebbet mint az idén.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: kerékpár,