Angliában is blokkolhatják az illegális szerencsejáték oldalakat

2013-11-11
Ezt az eszközt csak a játékosok illegális oldalak felé fordulása esetén vetnék be.

 

Az új angol szerencsejáték törvény túl van a második alsóházi megvitatáson, még egy bizottsági megmérettetésen kell átmennie, mielőtt a Lordok Házába kerül.

 

A tövény szerint minden, az Egyesült Királyság lakosait célzó online szerencsejátékot szolgáltató cégnek angol szerencsejáték liszenszel kell majd rendelkeznie a törvény hatályba lépése után, amire a tervek szerint 2014. május 1.-én kerül sor.

 

Mint arról már korábban is beszámoltunk, a szigetország a bruttó profit utáni 15%-os, a fogyasztás helye szerinti adót szándékszik bevezetni, mely ellen az adóbarát környezetben bejegyzett, és eddig alig adózó oldalak természetesen egységesen felhördültek. Azzal érvelnek, hogy a "nagy" adóteher miatt versenyképtelenné válnak más oldalakkal szemben, és a felhasználók az angol liszensszel nem rendelkező, a játékosok felé jobb fogadási és visszafizetési feltételeket nyújtó szolgáltatók felé fognak fordulni.

 

A törvényhozók még nem tették le végleges voksukat a 15% mellett, még benne van a pakliban a 10%-ra való csökkentés is. Hangsúlyozzák, hogy amennyiben a 15%-os változat jön ki, akkor is ott van a törvény adta korrekciós lehetőség egy év múlva, amikor is problémák esetén újragondolhatják a szabályokat. A Távszerencsejáték Szövetség (RGA) vezetője, Clive Hawkswood szerint akkor már késő  lesz, visszafordíthatatlan károkat okozhat a piacon.

 

Amennyiben az RGA borús jóslatai igaznak bizonyulnak, a kormány mindenképpen meg fogja fontolni a liszenszel nem rendelkező oldalak blokkolását. Helen Grant, a Kulturális, média-és sportminisztérium vezetője szerint tudatában vannak, hogy az IP blokkolás más iparágakban "vegyes eredményt" hozott, de ezzel együtt nem zárták ki annak lehetőségét. 

Címkék: piaci információ,