Anglia-Olaszország: 5+1 ok, amiért kevés gólos meccs várható

2018-03-27
Szerte a világon felkészülési mérkőzéseket rendeznek, melyeknek értelme kevés van. Mi egy olyat vettünk ki a csokorból, ahol legalább a párosítás jól hangzik, mert egy angol-olasz meccsbe azért belenéz az ember, ha nincs jobb dolga.

Anglia - Olaszország

Felkészülési mérkőzés, Wembley Stadion  /Kezdés: kedd, 21:00/

Tipp: Gólok száma 2.5 alatt @ 1.54 (Unibet)

Valóban jól hangzik ez a párosítás, de nézzünk picit mögé. Nem árulunk zsákbamacskát, meg a szót sem szaporítjuk, jöjjenek az említett érvek a kevés gól mellett.

 

1. Fáradtság, fásultság

A Premiership és a Serie A dübörög. A játékosok zöme ebből a két pontvadászatból jön, na nem mintha a többi bajnokságban unatkoznának a játékosok. Ezek a válogatott meccsek nagyon sok játékosnak a pihenés időszakát jelentik. (Fájó és egyben fura kimondani, de ez így van) Többen ilyen-olyan sérülés miatt maradnak távol a válogatottól, többen pedig játszanak, de félgőzzel. Erre utalt tegnap este Nyilasi a Sport TV-n a Harmadik félidő c. műsorban a magyar válogatott kapcsán is. Persze csak utalást tett, de jó lett volna hallani, mit is gondol valójában az egészről. Tévedünk, ha azt hisszük, hogy egy angol vagy olasz játékos nem lébecol a pályán a válogatott mezében. Ráadásul az idei vb miatt kevesebb a pihenő, az angoloknál pedig amúgy sincs szünet, rendre Karácsonykor is pályán vannak a britek.

2. Felforgatott csapatok

Kevés gólt várunk, mert ha minden igaz, és hihetünk az előzetes kezdőknek, itt olyan csapatok lépnek majd pályára, ahol a játékosok kis túlzással nem is ismerik egymást. Az angoloknál pl. Tarkowski-Maguire-Dier triót jósol a védelembe a whoscored.com, ami azért nem lenne mindennapi. A footballexpert Walker-Stones-Tarkowski triót 'kezdet', Dier pedig a középpályán szűr majd. Ott lehet még Henderson, Livermore és Young, a védekező szekció tuti nagyon ügyel majd, hogy a csapat megússza kapott gól nélkül. Nem tuti még a vb-keret, közbejöhetnek sérülések, és ha valaki jó benyomást tesz a kapitányra, akár még vb-meghívót is kaphat. Az elöl játszók, gondolunk itt többek közt Allira, tuti nem fognak kockáztatni. Akiknek biztos helyük van a vb-keretben -és ilyen Alli-, simán al(l)ibizhetnek.

3. Bajnoki hajrá

Szó volt a fáradtságról, de nem említettük, hogy még csak most jön a java. Jön a bajnoki hajrá, a legtöbb klubcsapat, ahol ezek a játékosok játszanak, valamilyen célért küzd még. BL-indulás kivívása, EL-indulás, ilyen-olyan kupameccsek, szóval kell az erő. Egy ilyen felkészülési meccsen kevesen szaggatják szét magukat. A Premiershipben pl. hétvégén Chelsea-Tottenham rangadó jön, a Serie A-ban pedig már szombaton pályára lépnek a csapatok, a hétvége első napján mind a 10 találkozót megrendezik.

4. Statisztika

Sokszor hazudik, de sokszor hihetünk neki. Márpedig a számok most erősen azt mutatják, hogy itt egy gól is kérdéses, nem hogy a gólzápor. Miért is:

  • Az angol válogatott utolsó 5 fellépésén nem kapott gólt. Megúszta a Szlovénia, Litvánia, Brazília, Németország és Hollandia elleni meccseket is kapott gól nélkül.
  • Anglia nem kapott gólt öt meccsen, de nem is rúgott sokat. Szám szerint hármat. Öt meccsre elosztva elég gyengécske
  • Olaszország utolsó 5 meccsét vizsgálva elmondható, hogy két gólt lőtt, és meccsenként csak egyet kapott átlagban.

5. "Idegenben jó az iksz"

Az olasz spílerekbe kódolva van, hogy idegenben jó az iksz. A Wembleyben meg főleg. Anglia pedig szinte sosem mozdul ki otthonról, amikor felkészülési mérkőzést játszik. Így legalább nem kell utazgatni, a vendég-együttesek pedig vélhetően szívesen játszanak egyet a Wembleyben.

+1. Cserék

Felkészülési meccsről lévén szó, a kapitányok vélhetően főleg a 2. félidőben sokat tördelik majd a játékot cserékkel. Pontosan nem néztünk utána, hogy hány cserében egyeztek meg a felek, de ilyen 5-5 csere alsóhangon várható, ám valószínűleg ennél többet változtatnak majd. A sok egymás alig ismerő játékos mellett folyamatos, gördülékeny focit amúgy sem várunk.

Egy nem túl magas színvonalú összecsapást várunk, ahol a 'kísérleti' angol válogatott nem szeretne otthon égni, így valószínűleg egy jó döntetlent játszanak majd, az senkinek sem fáj. Anglia novemberben a németek és a brazilok ellen játszott 0-0-t, az olaszok a svédek ellen hozták a gól nélküli remit. Könnyen lehet, hogy este is ebből a fajtából látunk egy újabb verziót.

Címkék: sportfogadás, tipp,