Andy Vajna már a Fidesz-híveknek is sok...

2015-07-29
Andy Vajna úgy építette fel cégbirodalmát, hogy nemcsak a kaszinópénzeket, hanem lényegében minden Magyarországon keletkezett nyereségét ki tudja menteni az országból – derül ki a csütörtöki Heti Válasz címlapsztorijából.

 

A filmipari kormánybiztos szakmai tevékenységét sokan elismerik, Vajna üzletemberi énjére viszont még az elkötelezett jobboldaliak is gyanakodva tekintenek - írja a Heti Válasz az "Andy Vajna az Alaptörvény felett: ez már sok a Fidesz-híveknek" című címlapsztorijában. Amikor a múlt heti tusványosi tábor egyik fórumán az LMP-s Schiffer András arról beszélt, hogy néhány nagyvállalkozó, például Andy Vajna az Alaptörvény felett áll, ő is kedvezményezettje a „központilag kijelölöm a nyerteseket” politikának, a Fidesz-hívek nemhogy nem zavarták haza az ellenzéki politikust, hanem egyetértő tapssal jutalmazták.

 

A Heti Válasz címlapsztorijából világossá válik: szó sincs arról, hogy Vajna csak a kaszinócégeiben keletkezett profitot vinné ki külföldre. Központi vagyonkezelő vállalkozását, az AV Investments Kft.-t is eleve úgy építette fel, hogy évi kétmillió dollárig a kisebbségi tulajdonos Cinergi Pictures Entertainmentnek kell elutalni a nyereség 99 százalékát. Az egykor az Evita című filmet is gyártó amerikai cégnek pedig az offshore-közvetítők által adóparadicsomként számon tartott Nevada államban van a központja.

 

A cikk ajánlója szerint a vagyonkimentés ellenére "a hatalom" bízik a kaszinó-, gyémánt és filmmogulban, annyira, hogy még a jobboldlai médiabirodalom egy részét is vele akarják felépíttetni.

 

Címkék: Andy Vajna, kaszinó,