Anderlecht - Spartak Trnava: Velős okunk van, miért fogadunk a Trnava ellen

2018-11-29
Az Európa Liga meccsek között keresgélve találtunk rá egy információra, egy cikkre, ami miatt mi a Trnava ellen fogadunk.

Anderlecht - Spartak Trnava

Online sportfogadás tipp: Anderlecht győzelem

Unibet odds: 1,50

Kezdés: csütörtök, 18:55

 

Az Anderlecht és a Spartak Trnava meccse komolyabb téttel nem bír, mondhatni egyáltalán nincs tétje. A belga csapat nem juthat tovább a csoportjából, így maximum a becsület maradt, mint tét, illetve pár ezer Euró, amit az UEFA a győzelemért, gólokért fizet. A Trnava papíron még továbbjuthat, de ez leginkább elmélet, a gyakorlat teljesen más. Utolsó három meccsét elbukta az EL-ben, hétvégén pedig történt egy-két dolog, ami miatt nem lesz egyszerű a játékosoknak a focival foglalkozni, és kizárni a külső tényezőket.

Az Anderlecht előnye a hazai pálya, nem kell utazni, bővebb, erősebb a keret, és legalább nyugalom van. Nem úgy a Trnavánál, ahol áll a bál. A hétvégén a csapat 3-2-re kikapott a Nitra ellen, méghozzá nagyon fájó körülmények között. A 90. percben még 2-1-re vezetett, de a hajrában a Nitra vágott két gólt, és a hosszabbításban megfordította a meccset. Ahogy az lenni szokott, a szurkolók nem like-olták ezt a produkciót, szidtak mindenkit, akit csak lehetett.

Ezt elégelte meg a klub tulajdonosa Valdimir Poór. Nyílt levelét a klub honlapján is olvashatjuk, de a parameter.sk-n (itt) magyar nyelven is elérhető, így a google translate sem szükséges.

Szóval röviden annyi, hogy a klub tulaja megelégelte a szurkolók viselkedését, hogy milyen hamar elfogy a türelem, és ha picit nem megy a játék, egyből szidnak tulajt, edzőt, játékost, mindenkit. Érthető valahol, ezért Poór kivonul a trnavai fociéletből, és viszi a pénzét is.

„Kiadtam az utasítást, hogy zárjanak el minden pénzügyi forrást, ami a csapatot érinti. Ami a focit illeti, számomra a Spartak többé nem létezik” -írta Poór.

Ezt követően, vagy ezzel egy időben a klub edzője is kijelentette, hogy 2018-at még végigviszi, de 2019-re kereshet új edzőt a csapat, illetve ha már megy a tulaj valamint az edző, a sportigazgató is azt mondta, elég volt. Gyakorlatilag a három legfontosabb ember megy, de ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag megy a teljes vezetés, az edzői stáb, és az biztos, hogy ez a játékosokra aligha lesz jó hatással.

Eleve az a Nitra elleni vereség, a hajrában két gólt benyelve nagyon megviselhette a csapatot. Aztán a többi csak olaj lehetett a tűzre, azért így a focira koncentrálni nem lehet egyszerű. Egy másik cikkben lehetett olvasni korábban, hogy sérülések terén sem áll jól a csapat, szóval tényleg nehéz helyzetben a szlovák együttes.

Ilyen körülmények között kisebb csoda lenne, ha a döntetlent tudná tartani a vendég-csapat. Tény, hogy az Anderlecht sem juthat már tovább, de jobb csapat, mélyebb a keret, és igazából hazai pályán nem teheti meg a csapat, hogy alibizzen. Fejben a trnavai játékosok nem lesznek ott, és talán fizikálisan sem. AZ sem véletlen, hogy hétvégén a Zsolna a hajrában kettőt tudott lőni.

Címkék: sportfogadás, tipp,