Ancelotti: volt valami a levegőben

2014-05-25
Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője úgy véli, már a kezdés előtt volt valami a levegőben, és egy különleges estét élhettek át Lisszabonban a Real Madrid és az Atlético Madrid szurkolói a Bajnokok Ligája döntőjében, amelyet hosszabbításban nyert meg 4-1-re a királyi gárda.

 

Ez volt a BL történetének első olyan fináléja, amelyben városi párharcra került sor. A spanyol média becslése szerint százezer spanyol drukker utazott el a portugál fővárosba, noha közülük csak 40 ezernek volt belépője az összecsapásra.

 

"Különleges este volt, volt valami a levegőben" - fogalmazott az 54 éves Ancelotti, aki az angol Bob Paisley után a második tréner, aki háromszor diadalmaskodott a sorozatban. Az olasz szakember 2003-ban és 2007-ben a Milannal jutott fel a csúcsra. "Amikor telt-múlt az idő és még mindig vesztésre álltunk, akkor nem éreztem mágikusnak a dolgot, mégis benne volt a levegőben, hogy történhet valami varázslatos ebben a stadionban, ebben a városban, és szerencsénkre történt is" - tette hozzá Ancelotti, akit a találkozó utáni sajtótájékoztatón játékosainak egy csoportja eláztatott pezsgővel. "Mondhatják, hogy szerencsések vagyunk, de azt senki nem vitathatja, hogy egy pillanatra sem adtuk fel és az utolsó pillanatig harcoltunk" - hangsúlyozta a tréner.

 

Az Atlético Madrid a 36. percben az uruguayi Diego Godín fejesével vezetést szerzett, és ezt egészen a 93. percig őrizte is. Ekkor egy szögletre érkezett Sergio Ramos, és kiharcolta csapatának a hosszabbítást, a ráadásban aztán a teljesen elfáradó Atléticót felőrölte a Real: 110. percben Gareth Bale fejelt a kapuba, a 118. percben Marcelo lőtt a hálóba, a 120. percben pedig Cristiano Ronaldo büntetőből állította be a végeredményt. A Real Madrid tizenkét év után, története során tizedik alkalommal hódította el a legrangosabb európai futballtrófeát.

 

"Keserű érzés, amikor nem éred el a célodat" - mondta a spanyol bajnok Atlético argentin mestere, a 44 esztendős Diego Simeone. Hozzátette, hogy csalódott, de nyugodt, mert mindent megtettek a sikerért. A dél-amerikai szakember úgy fogalmazott: bár sokak szerint a futballban az eredmény a legfontosabb, a szurkolóik szeretete megmutatta, hogy vannak fontosabb dolgok is az életben, és értelmetlen keseregni ezen a mérkőzésen. "Ha olyan jól játszol, ahogyan játszottál, akkor büszke lehetsz magadra és emelt fővel távozhatsz" - tette hozzá Simeone.

 

Forrás: MTI

Címkék: labdarúgás,