Amerikai sportfogadók – fiatalabbak, gazdagabbak és okosabbak

2018-08-29
Az Amerikai Szerencsejáték Szövetség (AGA) szerint az amerikai sportfogadók fiatalabbak, okosabbak és gazdagabbak mint az átlag amerikai.

 

Az AGA nemrégiben hozta nyilvánosságra a Nielsen Sports felmérésének eredményét, amelynek célja az átlagos amerikai sportfogadó demográfiai és viselkedési jellemzőinek azonosítása volt - írja a calvinayre.com. 

 

A Nielsen szerint a sportfogadók 44%-a 35 év alatti (az átlagos lakosságban ez 31%). Furcsa módon a legnagyobb számú lelkes fogadó a 35 éves korosztályban a baseball (54%) rajongói közül kerül ki, őket követi a kosárlabda (52%), a futball (50%) és a hoki (48%). 

 

Az összes korosztály tekintetében azonban az NFL adja a legtöbb lelkes fogadót (9%), második helyre szorulva a kosárlabda (8%), majd a baseball (6%) és a hoki (4%). Nagyjából hasonló százalékok vonatkoznak az alkalmi fogadókra is.

 

Az elkötelezett fogadók jobban el vannak eresztve anyagilag, mint az átlag amerikai: 29%-ának háztartása évente 100 ezer dollár jövedelemmel rendelkezik, ami közel kétszerese az országos átlagnak.

A legjobban keresők kedvenc sportja a hoki (50%), a baseball (43%), kosárlabda (38%) és a futball (35%).

 

A hoki és futball fogadóknak nagyobb valószínűséggel van felsőfokú diplomájuk, mint a többi sportrajongónak, ellentétben azokkal, akik a baseballt vagy a kosárlabdát favorizálják. 

 

A Nielsen-t arról is felkérte az AGA, hogy derítse ki, hogy a jelenlegi fogadók hány százaléka használja az új, legális fogadási csatornákat. Azok közül, akik “adtak le fogadást egy bukinál”, 38 százalék nyilatkozott úgy, hogy „teljesen” áttért a legális fogadási módokra, egyharmaduk „a korábbi módszert egyre kevésbé, a legális platformot pedig egyre gyakrabban”, és 29% mondta azt, hogy „nem változtatott” fogadási szokásain.

 

Ezek alapján a Nielsen arra a megállapításra jutott, hogy 60%-os növekedés lenne a futball fogadók számában, ha a fogadást USA-szerte legalizálnák, ezt követi a baseball (55%), a kosárlabda (24%) és a hoki (24%).