Álhírek a nyerőgép piacon

2011-12-16
A Magyar Szerencsejáték Szövetség ma az alábbi közleményt jelentette meg.

Tisztelt Szervezők !

Az utóbbi napokban ismét újabb cégek jelentek meg a pénznyerő automata piacon, melyek azt állítják, hogy egy-két héten belül tudnak az új törvény szerint, szerver alapon üzemelő pénznyerő automatát szállítani.

Szeretnénk ismét mindenkinek a figyelmét felhívni, hogy jelenleg nincs érvényes típusengedéllyel és SZF engedéllyel rendelkező, szerver alapon üzemelő pénznyerő automata Magyarországon.

Jelenlegi ismereteink szerint a következő ügymenet várható:
- vhr és kapcsolódó rendeletek közzététele
- központi szerver(ek) auditálása
- központi szerver(ek) engedélyeztetése
- pénznyerő automaták (konzolok) típusvizsgáztatása
- egyedi hitelesítés
- SZF engedélyeztetés

Mivel a szerver alapú üzemeltetés azt feltételezi, hogy a PA (konzol) egy speciális csatlakozó egységgel (PC, stb.) fog a központi szerverhez csatlakozni, ezért a konzolok típusvizsgáztatását mindenképpen meg kell előznie a központi szerver(ek) engedélyeztetési folyamatának.

A fenti ügymenetet végignézve, és ismerve a hazai engedélyeztetési gyakorlatot, aki jelenleg azt állítja, hogy egy-két héten belül az új rendszer alapján üzemelő PA-t tud elhelyezni, az szándékosan félre akarja vezetni az üzemeltetőket!!!

Tisztában vagyunk vele, hogy szeretne mindenki minél gyorsabban új típusú automatához jutni, de kérünk mindenkit, hogy mérlegeljen, ne dőljön be megtévesztő piacszerzési törekvéseknek.

A Magyar Szerencsejáték Szövetség folyamatosan tájékoztatni fog minden üzemeltetőt a fejleményekről, és azonnal tudatni fogjuk, ha engedélyt fog kapni valaki központi szerver üzemeltetésre.