Algarve Kupa - Vereségével tizedik a női labdarúgó-válogatott

2013-03-14
A magyar női labdarúgó-válogatott 4-1-es vereséget szenvedett a szerdai helyosztó mérkőzésén Izland csapatától, így a tizedik helyen zárt a Portugáliában rendezett Algarve Kupán.

 

A magyar szövetség beszámolója szerint végig a szigetországiak irányították a találkozót, amelyen a tartalékosan felálló magyarok háromgólos hátránynál, a 88. percben szépítettek. Pádár Anita a vele szemben elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt értékesítette.

 

Pádár 103. alkalommal öltötte magára a címeres mezt, ezzel tovább javította a sportág válogatottsági rekordját, melyet a portugáliai torna előtt Bozsik József tartott 101 szerepléssel.

 

"Sajnos a negyedik meccsre teljesen elfogytunk, négy hiányzóval kezdtük meg a mérkőzést, és a 90 perc során három játékost is sérülés miatt kellett lecserélnem" - értékelt Vágó Attila szövetségi kapitány. "Fizikálisan nem tudtuk felvenni a versenyt az agresszívan, helyenként alattomosan játszó izlandiakkal, helyzetünket tovább nehezítette, hogy kétszer is lesgyanús helyzetben kaptunk gólt. Meggyőződésem, hogy teljes kerettel, friss állapotban teljesen másképp alakult volna ez a meccs, mert Izland semmi olyasmit nem mutatott ezen a meccsen, amivel jobb lenne nálunk".

 

A magyar válogatott egy-egy győzelemmel és döntetlennel, valamint két vereséggel zárta a tornát.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: labdarúgás,