Alavés - Barcelona: Örömfoci

2020-10-31
A héten Bartomeu elnök és stábja lemondott, így mindenképp egy új időszak jön a Barcánál. Hogy jobb, esetleg rosszabb, az a jövő zenéje, de hogy megújulás következik, az biztos.

Alavés - FC Barcelona

LaLiga

 

Online sportfogadás tipp: Barcelona győzelem

Unibet odds: 1.43

Kezdés: 2020.10.31. 21:00

 

Épp a Juve elleni BL-meccs előtt robbant a hír, miszerint Bartomeu távozik. Messiék ezt egy idegenbeli Juve elleni sikerrel 'ünnepelték meg'. Az ünneplés tovább folytatódhat szombat este, hisz a Barca az Alavés ellen is esélyesként lép pályára.

Az északi együttes hét forduló alatt hét pontot gyűjtött, szóval nagyjából jól halad a 40 pont felé. Ez a 40 pont a kitűzött cél a LaLigában minden évben azon csapatok számára, amely benn akarnak ragadni. Az Alavés ilyen csapat. Pablo Machin együttese inkább defenzív, mintsem offenzív. Az ellenfelek kapuját nem nagyon veszélyezteti, meccsenként 2,4-szer találják el Joseluék az ellenfelek kapuját. Nagyon alacsony szám. A hét forduló alatt szerzett 5 gól is jelzi, hogy az Alavés nem szokott gálázni, kiszenvedi a győzelmeit. Viszont így is lehet eredményt elérni, anno az Atleti 1-0-ás és 2-0-ás győzelmeket halmozva bajnok tudott lenni a ligában.

A Barcelona három bajnoki meccs óta nyeretlen, sőt mindössze egy pontot szerzett. A Sevilla elleni remit a Getafe és a Madrid elleni két zakó követte, mondjuk szó ami szó, picikét lejtett a pálya mindkét meccsen, és nem a Barca felé...

De menni kell tovább, és ez a meccs most fontosabb, mint majd a Kijev elleni BL találkozó. Mindenképp nyerni kell, ez nem kérdés. Épp ezért mi a lehető legerősebb Barca-kezdőt várjuk. Fati ma, azaz szombaton ünnepli a 18. szülinapját, reméljük, hogy nem egy rossz meccsel. De a bajnoki zakók ellenére talán most megindul felfelé a klub, a csapat. Az Alavés védekezni fog, de akár Dembelé, akár Fati, nem beszélve Messiről képes egy-egyben a védelmet megbontani, és ha borul az egyensúly, akkor az Alavés bajban lesz. Mivel gólt nem nagyon tud lőni, így a Blaugranának akár két dugó is bőven elég lehet, hogy a három pontot elhozza.

Az előző idényben 4-1-re és 5-1-re nyert a Barca, zsinórban hét tétmeccs óta mindig veri a katalán csapat az Alavést. Ezúttal nálunk sincs semmi frazír, igazi old school háromesélyes tippel 'támadunk'. Nyer a Barcelona.

Címkék: sportfogadás, tipp,