Alavés - Atletico Madrid: Moratáék megállíthatatlanok

2019-10-29
Az előző idényben alaposan elpáholta az Atletico az Alavést. Otthon 3-0-ra, a Mendizorrozában 4-0 arányban sikerült nyerni Simeone csapatának.

Alavés - Atletico Madrid

Online sportfogadás tipp: Atletico győzelem

Unibet odds: 1,80

Kezdés:  2019.10.29.  19:00

 

Az Alavés nem emlékszik szívesen a két együttes tavaszi meccsére. Az északiak hiába fogadták a Mendizorrozában jobb nevű riválisukat, sok sikerélményben nem volt részük. Saúlék a 11. percben már a 2. góljukat lőtték, sokkolták az Alavést, amely nem is tudott váltani. Az Atleti esetében egy gól is nagyon sokszor ledolgozhatatlan, hát még kettő... Aztán a 2. játékrészben Pateyék még kettőt rátettek, és 4-0-ra nyertek. Az őszi szezonban hazai pályán 'csak' 3-0 arányban bizonyult jobbnak a 'tico.

Idén, a 2019/20-as idényben is megvan a két együttes közötti minőségbeli különbség. Az Alavés -mint nagyjából mindig- most is a bennmaradásért harcol, egyelőre 10 forduló után 14 ponttal a 11. helyen áll. Az Atletico célja pedig csakis a bajnoki cím lehet, vesztett pontokat tekintve 3 a deficit a Barcához képest, szóval lőtávolban vannak a Matracosok. Egyébként is szoros a LaLiga élmezőnye 4-5 pozíciót is változhat a csapatok helyezése egy-egy forduló után.

Savic, Giménez és Vrsaljko sérült, de az Atleti védelme nélkülük is jól funkcionál. A Bilbao elleni rangadót is lehozta a 'tico kapott gól nélkül, olyan nem igazán van, hogy Moratáék egy-két gólt nem lőnek egy meccsen. Visszatérve a védekezéshez, az Atleti utolsó 8 tétmeccsét megnézve 7-szer nem kapott gólt. Ez nem a véletlen műve, a Matracosokat nem könnyű mattolni. Ha pedig túljárnak a védők eszén az ellenfelek támadói, még mindig ott van Oblak, aki nagyobbnál-nagyobb bravúrokkal segíti győzelmekhez az Atletit.

Ami az Alavést illeti, az északi együttes idén sem ontja a gólokat. Lucas Pérez és Joselu, a két támadó 7 gólt lőtt a csapat nyolc találatából, és Magallán talált még be egyszer. Garitanóék nem játszanak túl bonyolult focit, defenzív felfogású együttes, ahol a középpályások is jobbára a védekezéssel vannak elfoglalva. Szóval nagyon valószínű, hogy 'tico meccseken megszokott forgatókönyvet látunk majd. Saúlék próbálkoznak, aztán vagy tudnak korai gólt lőni, vagy ha nem, akkor fokozatosan felőrlik az Alavést, és a 2. félidőben szerzik a győzelmet jelentő gólt, vagy gólokat. Hétvégén a Villarreal 4 gólt szerzett az Alavés ellen, nem túl jó előjel a 'tico elleni hétközi meccs előtt. Ráadásul Simeone azért bővebb, minőségibb kerettel dolgozik, a csapat hozzá van szokva, hogy hétközi meccseket kell játszani, nincs okunk az Atleti győzelem ellen fogadni.

Címkék: sportfogadás, tipp,