Akadozva indul a Tippmix reform, de a Szerencsejáték Zrt szerint működik a rendszer…

2015-08-10
Korábbi cikkünkben már jeleztük, hogy zökkenőkkel indult útjára ma reggel a megújult Tippmix, a Szerencsejáték Zrt először úgy reagált, hogy a rendszer működik, azonban délutánra már ők sem tagadták, hogy azért vannak gondok…

 

Hétfőn délután már a Szerencsejáték Zrt. sem tagadta, hogy gondok vannak a Tippmix indulásával. A társaság az alábbi közleményt tette ki a honlapjára:

„Augusztus 10-én, reggel elindult a Szerencsejáték Zrt. valamennyi értékesítési csatornáját támogató informatikai rendszere, de annak élesítése miatt előfordulhatnak kisebb technikai problémák, lassulások, mivel a rendszer finombeállításait csak a tényleges csúcsterhelések alkalmával tudjuk elvégezni.

A hibák elhárításán folyamatosan dolgozunk.

Az új termelési rendszernek köszönhetően nyílt lehetőség a Tippmix fogadás megújítására, melyet fogadóink ugyan lottózókban adhatnak fel, de a több ezer kínálatot tartalmazó műsor az interneten érhető el, ezért a rendszerátállás hatását fogadóink a tippmix.hu oldal lassulásán is érzékelhetik.

A hibákat ismerjük, folyamatosan dolgozunk az elhárításukon, ezért kérjük játékosaink türelmét. Ha időszakosan nem érik el játékainkat, fogadási ajánlatainkat, kérjük, hogy később próbálkozzanak újra. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy értékesítési rendszerünkkel ismét zökkenőmentes szolgáltatást nyújthassunk Önöknek.

Felhívjuk fogadóink figyelmét, hogy az online sportfogadási oldalunk, a Tippmixpro.hu fogadási oldal zavartalanul működik.”

 

 

Nos, a teljes valóság ezzel szemben az, hogy délelőtt órákon át több lottózóban nemcsak Tippmixet, hanem más játékot sem lehetett játszani. A Szerencsejáték Zrt. kalocsai lottózója például 8 óra helyett csak 10 órakor nyitott ki, de az alföldi város Tescójában lévő lottózójában is kénytelenek voltak lehúzni a redőnyt a délelőtt folyamán. Pár kilométerrel arrébb, Bátya településen 10 óra 40-kor hiába próbáltunk feladni egy gépi kenót, a terminálkezelő azt mondta, a rendszer nem engedi a játékot...

"Reggel óta ez a helyzet" - erősítette meg máshol szerzett információinkat a terminálnál dolgozó úr. 

 

 

Délután fél 3-kor Kőbányán, az Állomás utcai SzZrt-lottózóban jártunk, ahol csak egy terminál működött, mert a másikat éppen szerelték... Az értékesítő pultnál ülő hölgy nem is tagadta, hogy a reggeli órákban náluk sem lehetett tippmixelni. Arról pedig, hogy melyik lesz az első olyan sportesemény, amelyikre élőben is lehet majd fogadni, még ő sem tudott információt adni. 

"Még nem jöttek meg azok a nyomtatók, amelyen az élő fogadási ajánlatot fogjuk kiprintelni, próbálja megnézni az interneten" - mondta hétfő délután.

 

 

A kőbányai lottózó törzsvendégnek számító tippmixjátékosai tanácstalanságukban egymástól kérdezgették, hogyan kell az új segédszelvényt kitölteni.

"Halvány gőzöm sincs" - mondta egy idős úr. "Nekem sem" - kontrázott rá egy fiatalabb játékos, aki a fia lehetne.

A jó … édesanyját annak, aki ezt az új rendszert kitalálta” – kapcsolódott be a beszélgetésbe egy másik nyugdíjas játékos.

A helyzetet a legjobban egy harmincas fiatalember foglalta össze.

„Az a baj, hogy túl sok mindent változtattak meg egyszerre. Eddig egy lebutított rendszert használtak, amely jóformán csak a H, D, V kimeneteleket engedélyezte, most viszont átestek a ló másik oldalára, és már annyi a fogadási lehetőség, hogy képtelenség átlátni.”

Időközben egy harmadik nyugdjías bácsi megunta a segédszelvény egyedüli kitöltését,  és leleményes megoldást választott: a terninálkezelő hölgynek kezdte diktálni a fogadási események számát és a hozzá tartozó kimeneteleket, miközben  a sor egyre hosszabban kígyózott...

Tippmix-reform, 2015. 

 
Pósfai Gyula
Címkék: sportfogadás, tippmix,