Ajax - APOEL: Most jöhet a Cipruson elmaradt büntető

2019-08-28
Az APOEL Cipruson 0-0-át játszott az Ajax ellen, így a visszavágó előtt nyílt maradt a párharc.

Ajax - APOEL

BL selejtező - visszavágó

 

Online sportfogadás tipp:  Lesz büntető a meccsen

Unibet odds: 3.20

Kezdés:  2019.08.28. 21:00

 

Érdekes volt a két együttes múlt keddi találkozója. Eleve kevesen fogadtak a 0-0-ra, Ajax-meccsen ritkán fordul elő a 0-0-ás végeredmény. Viszont maga a meccs képe is picikét fura volt, mert az APOEL rendre veszélyes kontrákkal rukkolt elő, minden labdaszerzés után gyors, egy-fázisú támadásokkal próbáltak veszélyt teremteni az amszterdami kapu előtt. Hogy a veszély ne legyen nagy, az Ajax játékosai rendre szabálytalankodtak a középpályán, és úgy gyűjtögették a lapokat, mintha valami bónusz járna érte.

Marin és Mazraui után Veltman is sárgát kapott, és ekkor még csak a 22. percben jártunk. Mazraui a 80. percben a 2. lapját is megkapta, idő előtt mehetett zuhanyozni. De kapott még lapot Tadic, Tagliafico és Martinez is. Volt tehát szabálytalanság bőven, viszont mindig a mezőnyben, a büntetőterületen kívül. A 16-oson belül valahogy minden egyes szituáció úgy alakult, hogy senki senkinek sem rúgott oda, nem volt meztépés, lerántás, de még kézre pattanó labda sem. Mondjuk az is tény, hogy sokszor csak nüansznyi dolgok hiányoztak a büntetőhöz.

Az Ajax például rengeteg alkalommal jutott el labdástól a büntetőterülten belülre, de a ciprusi csapatból mindenki a szabályok szerint szerelt, és senki sem lépte túl Mateu Lahoz komfortzónáját. Persze a büntetőhöz azért kell a szerencse is, talán a 2. meccsen mellénk áll. Egyébként pedig ami Ajaxot illeti, ott például Al Tamarival volt gondja az amszterdamiaknak bőven. Az Ajax-védőktől is lehet várni a foultokat, a ciprusi kontrák idegenben talán még veszélyesebbek lehetnek.

Elsősorban azonban Ziyech, Neres és Tadic zsenialitásában bízunk, ők azok a hazai spílerek, akik a várt büntetőt ki tudják harcolni. A mérkőzést a német Zwayer vezeti, de mivel van VAR, így azért nagyot hibázni nem lehet. Ha lesz büntetőt érő szabálytalanság, az nem marad retorzió nélkül.

Címkék: sportfogadás, tipp,