Africa Cup of Nations 2019: Érkezik a VAR!

2019-07-10
A 2019-es Afrikai Nemzetek Kupája nyolcaddöntőiben nem született gól tizenegyesből. Ez nem semmi, pedig nyolc meccset játszottak le. A negyeddöntőktől viszont már működésbe lép a VAR, szóval sportfogadóként nincs más dolgunk, mint elébe menni a dolgoknak.

AFCON 2019 - Negyeddöntők

Bevetésre kerül a VAR

 

Szenegál - Benin (Unibet odds a büntetőre: 3.50)

A nyolc állva maradt csapat közül az egyik kakukktojás Benin. Ha Szenegál ellen is sikerülne továbbjutni, az kisebb csoda lenne. Nem mintha Szenegál elkápráztatna minket, de azért Manéék többre hivatottak. Benin vélhetően most is a 0-0-ra játszik majd, kérdés csak az, hogy az egyre fáradó Potéék képesek lesznek e hiba nélkül lehozni a meccset. Közel sem biztos, és mivel már a negyeddöntőktől működik a VAR, a gyanús esetek vissza lesznek nézve. Elég csak a legutóbbi nyolcaddöntőt említeni, ahol a Tunézia-Ghána meccsen is elmaradt egy büntető, ha van VAR, van visszanézés, és kezezés miatt van büntető!

 

Nigéria - Dél-Afrika (Unibet odds a büntetőre: 3.50)

Nigéria is azon csapatok közé tartozik, amely a lassú víz partot mos jelszóval menetel. Még versenyben van, és igazából Kamerun ellen egy elég jól emészthető 5-gólos meccset prezentáltak. Dél-Afrika lesz itt az a csapat, amely majd ikszre játszik, és ahol olyan kreatív játékosok vannak, mint a Kamerunt kivégző Iwobi és Igalho, ott könnyen jöhet a dél-afrikai hiba.

 

Elefántcsontpart - Algéria (Unibet odds a büntetőre: 3.50)

Ez már egy olyan párosítás, ahol minden elképzelhető. Lehet itt 0-0, de akár 5-6 gól is. Előbbi azért a valószínűbb szcenárió, de az adok-kapok is benne van. Büntető szempontjából azért jó párosítás ez, mert itt mindkét fél támadójátéka értékelhető, szóval benne van, hogy Feghouliék harcolnak ki büntetőt, de az is, hogy az elefántosok. Ráadásul ezen a meccsen is (ahogy az előző kettőn) 3.50-es szorzóval fizet a tizenegyes az Unibetnél.

 

Madagaszkár - Tunézia (Unibet odds a büntetőre: 3.20)

Benin mellett talán még nagyobb meglepetés Madagaszkár jelenléte a 8 között. Viszont Fontaine-ék negyeddöntője teljesen megérdemelt, ráadásul Madagaszkár meglehetősen jó focit játszik, és ha Tunézia nem veszi komolyan ellenfelét, könnyen ráfázhat. Madagaszkár képes gólokat lőni, mer támadni, ezért is lehet ez talán a legjobb negyeddöntő majd a négy közül. Persze Khazriék az esélyesek, arra is hogy büntetőt harcoljanak ki. Ők is tudják, hogy van VAR, szóval lehet próbálkozni büntetők kiharcolásával, és fognak is. Na meg a videózás mellett nem lehet majd elnézni olyan kezezéseket, mint a Ghána-Tunézia meccsen sikerült

Mi azon a véleményen vagyunk, hogy innentől minden meccsre lehet fogadni a büntetőre, pláne amíg ilyen 3,50-es és 3.20-as szorzókat kapunk. Elég csak a női vb-re, vagy a Copára gondolni, vagy a legutóbbi vb-re, ahol működött a VAR, egymást érték a büntetők. Afrikában sem lesz ez másként.

Címkék: sportfogadás, tipp,