A világsajtó már elkönyvelte Vettel negyedik vb-címét

2013-09-10
A nemzetközi sajtó szinte már kész tényként kezeli Sebastian Vettel negyedik világbajnok címét, miután a német versenyző fölényesen nyerte meg az Olasz Nagydíjat Monzában.

 

NÉMETORSZÁG:

Bild:

"Vettel - Monza győztes szörnyetege - a riválisok feladták a vb-t - a frusztrált Ferrari-szurkolók kifütyülték a németet."

 

Berliner Zeitung:

"Út a magányosságba. Sebastian Vettel egyértelmű monzai győzelme után Fernando Alonso nagyjából le is mondhat a vb-címről."

 

Darmstddter Echo:

"Vettel egyszerűen kinevette az őt kifütyülő Ferrari-szurkolókat."

 

Frankfurter Rundschau:

"A versenyrobot ismét odacsapott."

 

Stuttgarter Nachrichten:

"Vettel tönkretette a Ferrari partiját."

 

SPANYOLORSZÁG:

El País:

"Vettel megállíthatatlan. A német pilóta nagyon fölényesen aratta idei hatodik futamgyőzelmét, s közelebb került negyedik világbajnoki címéhez."

 

El Mundo:

"Sok a szenvedély, de kevés az autó: a Ferrari jelenleg nem remélhet többet, mint Fernando Alonso második helye. Vettel megállíthatatlanul robog a negyedik vb-címe felé. A német úgy dönti meg a rekordokat, mint korábban példaképe, Michael Schumacher tette."

 

Marca: 

"Vettel játszadozik a riválisaival. A világbajnokot lehetetlen utolérni, még Monzában, a Ferrari pályáján sem lehetett legyőzni."

 

As:

"Vettel tovább növelte előnyét Monzában, s véget vetett Alonso vb-címről szőtt álmainak."

 

OLASZORSZÁG:

La Gazzetta dello Sport:

"A világbajnokság Vettel kezében van. A tökéletes Sebastian összetörte Alonso álmait."

 

Corriere dello Sport:

"Alonso a dobogón állva mondott le a világbajnoki címről. A másik bolygóról származó Vettel 53 ponttal előzi meg őt az összetettben. A Ferrari most már nagyobb figyelmet szentelhet a 2014-es autónak."

 

Tuttosport:

"A Red Bull újfent legyőzte a Ferrarit."

 

La Repubblica:

"Vettelé a legfontosabb trófea, Alonso kénytelen fejet hajtani. Fernando mindent beleadott, de a Red Bull és a német címvédő ellen senkinek sincs esélye. Vettel egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy megnyerje sorozatban negyedik vb-címét."

 

NAGY-BRITANNIA:

Daily Mirror:

"Lewis Hamilton a katasztrofális monzai versenye után panaszkodott, és lemondott a vb-címmel kapcsolatos reményeiről. A Mercedes brit pilótája egy olyan versenyen lett kilencedik, amelyet mindenképpen meg kellett volna nyernie ahhoz, hogy versenyben maradjon a végső diadalért folytatott küzdelemben."

 

Guardian:

"Még a Ferrari-szurkolók füttykoncertje sem tudta letörölni Vettel pezsgős arcáról a vigyort."

 

Telegraph:

"Vettel bóknak vette a Ferrari-szurkolók füttykoncertjét. Azt mondta, minél hangosabban fütyülnek, annál jobb volt a Red Bull."

 

BBC:

"Vettel nemcsak az egész monzai versenyt, hanem a teljes szezont is a markában tartja."

 

SVÁJC:

Berner Zeitung:

"Sebastian Vettel diadalmaskodott Monzában, s közelebb került sorozatban negyedik vb-címéhez."

 

Neue Zürcher Zeitung:

"Sebastian Vettel a rajttól a célig maga mögött tartotta Monzában az ellenfeleit, s a műszaki problémák ellenére győzni tudott."

 

Forrás: MTI

Címkék: autóverseny, forma1,