A világ legszerencsésebb munkahelyén sorra nyerik a lottómilliókat!

2014-01-08
Egy brit acélgyárban két kollégákból álló csoport is több százmillió forintnak megfelelő összeget nyert az Euromillions lottón pár hónapon belül.

 

Úgy néz ki tehát, hogy a villám kétszer is becsap ugyanoda, pláne, ha valaki a Teesside-ben lévő SSI acélgyárban dolgozik. Az egyik munkahelyi szindikátus ugyanis 1 millió fontot (361 millió forintot) nyert szilveszterkor, kollégáik pedig három hónappal ezelőtt zsebeltek be több, mint 288.000 fontot (104 millió forintot).

 

 

A 27 közösen lottózó kolléga az EuroMillions szilveszteri Millionaire Raffle sorsolásán nyert, és egyenként nagyságrendileg 37 ezer fontot (13 millió forintot) fognak kapni. Kollégáik azonban nem irigyek rájuk, hiszen pár héttel ezelőtt ugyanitt egy másik, 30 tagú csoport is nyert az EuroMillions-on, ők 288.743 fontot, így ők fejenként nagyjából 9.625 fontot (3,5 millió forintot) tehettek zsebre. Nem sokon múlott, hogy még gazdagabbak legyenek, szelvényük ugyanis csak egy számnyira volt a 38 milliós jackpottól.

 

 

A mostani nyertes csapat vezetője, az 54 éves Mark Richardson Újév napján ellenőrizte a szelvényeket. „Elhatároztam, hogy megnézem a számokat a telefonomon, és láttam, hogy nyertünk 7 fontot. A raffle kódokat nehéz volt a telefonon végigböngészgetni , így odaültem az asztali géphez, és kinyomtattam őket.” – mesélte a villanyszerelőként dolgozó férfi. „Az utolsó sorban szereplő számmal egyezett az egyik szelvényünk száma. Odahívtam a feleségemet, és megkérdeztem tőle, hogy szerinte is egyezik-e a két számsor, és ő igennel felelt!” 

A férfi ekkor felhívta a National Lottery lottótársaságot, ahol megerősítették, hogy nyert. „Az összes kolléga azt hitte, hogy csak ugratom, mikor hívtam őket a hírrel!”

 

A csoport egyébként két éve lottózik együtt, és továbbra is dolgozni és játszani fognak…