A világ legmagasabb óriáskerekét építi meg a Caesars kaszinó

2012-07-26
A Caesars Entertainment bejelentette, hogy megszerezték az engedélyeket a világ legnagyobb óriáskerekének megépítésére, ami a Las Vegas főutcájára tervezett új étterem- és szórakoztató központ fő attrakciója lesz.

  

Az óriáskerék a tervek szerint közel 168 méter magas lesz. Magasabb, mint a 135 méteres London Eye, a 165 méteres Singapore Flyer, és az a 152 méteres SkyVue, ami most épül a Mandalay Bay üdülőközpontnál.

Az új óriáskerék a Ceasars Entertainment Strip-re tervezett 550 millió dolláros beruházásának része. Az új szórakoztatóközpont a vállalat  Harrah's Las Vegas, Imperial Palace és Flamingo Las Vegas kaszinói közelében fog felépülni - írja az Associated Press. 

 

 

Az óriáskerék alkatrészei különböző országokban fognak elkészülni – Németországban, Kínában, Japánban és Olaszországban. A kereket úgy tervezik, hogy 50 évig ellenálljon a forgás okozta kopásnak, amit az utasok súlya és a sivatagi körülmények közötti működés okoz majd. 

Az óriáskeréken lévő 20 négyzetméteres kabinok csapágyakon fognak forogni másodpercenként 30 centis sebességgel, hogy mindig felfelé nézzenek. A kabinokat magánpartikra is ki lehet majd bérelni, akár hordozható bárt, vagy esküvői pulpitust is lehet majd bele rendelni egy-egy alkalomra. Az óriáskerékre egy 4600 négyzetméteres fogadóépületen keresztül lehet majd felszállni, itt éttermek és ajándékboltok kapnak majd helyet. 

A kerék projektmanagere az a Randy Printz, aki már olyan projekteken dolgozott, mint az Disneyland-ban lévő Indian Jones, vagy az Universal Studios-ban lévő Pókember témájú hullámvasút. Szerinte ezek közül a munkák közül ez az óriáskerék a legkomplikáltabb.

 

A tervek szerint 2013. december 31-én adják át a nagyközönségnek.

Címkék: kaszinó,