A veszprémi átlövő várja, hogy volt csapata ellen bizonyíthasson Kölnben

2014-05-29
Momir Ilic nagyon várja, hogy volt klubja, a német Kiel ellen pályára léphessen a Bajnokok Ligája szombati, kölni elődöntőjében.

 

A 32 esztendős, gólerős játékos, aki a Kiellel 2010-ben és 2012-ben már nyert BL-t, az európai szövetség honlapjának elmondta, várja, hogy volt társai ellen bizonyíthasson, ugyanakkor megjegyezte, amikor találkozni fognak, biztos nem lesz szó kézilabdáról, vagy csak alig.

 

Ilic hangsúlyozta: jó döntés volt Veszprémbe igazolnia, mert szükség volt a váltásra, és a magyar csapat tagjaként több időt tölthet együtt családjával, ráadásul hazája is közelebb van.

 

A négyes döntő első mérkőzéséről kifejtette: a Veszprémnek arra kell figyelnie, hogy a védekezése végig stabil legyen, nem szabad engednie, hogy a Kiel sokszor jusson lövőhelyzetbe. Ha sikerül a német csapat egyszerű, ám roppant hatékony játékát semlegesíteni, összejöhet a győzelem.

 

Ilicnek jó esélye van arra, hogy a BL legeredményesebb játékosa legyen, mivel a listán jelenleg 91 góljával a második, az éllovas, 95 gólos Renato Vugrinec és a 79 találattal a harmadik helyen álló Gasper Marguc csapata, a Metalurg Szkopje és a Celje pedig nem játszik a kölni víkenden.

 

Nagy László, az MKB-MVM Veszprém sztárja szerint a sérüléséből lábadozó Fazekas Nándor és Iman Dzsamali is tudja vállalni a játékot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája hétvégi, kölni négyes döntőjében.

Nagy az MTI-nek szerdán, az elutazás előtti napon elmondta: Fazekas speciális kézkötéssel állhat majd a kapuba, míg a térdszalagszakadással kezelt Dzsamali tud meccseként öt-tíz percet vállalni. Az iráni átlövő a BL Final Four-történetének első ázsiai résztvevője.

Fazekas május 5-én, edzésen szenvedett kéztörést, és oxigén-terápiával gyorsították a gyógyulását. Fájdalma még van, elmondása szerint azonban a négyes döntőben ezt úgy sem fogja érezni.

Dzsamali április 29-én szenvedett térdszalagszakadást, de az ő felépülése is gyorsabb volt a vártnál.

A két játékos már együtt edz a csapattal a héten.

 

A szombati elődöntőben a Veszprém és a Kiel 15.15-től játszik, a spanyol Barcelona és a német Flensburg-Handewitt meccse 18 órakor kezdődik. Vasárnap a bronzmérkőzés negyed négytől lesz, a finálét 18 órakor rendezik.

 

Forrás: MTI

Címkék: kézilabda,